fbpx

Σας περίσσεψαν Κουλουράκια?Πανεύκολο Δροσερό Γλυκάκι (Πουτίγκα)

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

Εύκολο

Δυσκολία

6

Ατομικά Μπολ

Σας περίσσεψαν Κουλουράκια?Πανεύκολο Δροσερό Γλυκάκι (Πουτίγκα)

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 6-7 Πασχαλινά κουλουράκια
  • 200 γρ γάλα
  • 250 γρ λευκή κουβερτούρα
  • 1 λίτρο γάλα
  • 100 γρ κορν φλάουρ
  • 2 κρόκοι 
  • 2 βανιλίνες
  • 70 γρ βούτυρο
  • 2 φάκελοι γκαρνί σαντιγί στιγμής
  • 400 γρ γάλα
  • Φυστίκια Αιγίνης

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε την συνταγή σπάζοντας σε μεγάλα κομμάτια 6-7 κουλουράκια που περίσσεψαν και τα βουτάμε καλά μέσα σε 200γρ γάλα.(Μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε σαν βάση εκτός από κουλουράκια,μπισκότα,τσουρέκι ή κέικ αφού φυσικά τα σιροπιάσουμε ή τα βουτήξουμε στο γάλα).Συνεχίζουμε και αφού τα βάλουμε στα μπολάκια(Εγώ χρησιμοποίησα 6 μπολάκια)κόβουμε με το μαχαίρι 250γρ λευκή κουβερτούρα
  2. Τα Αφήνουμε στην άκρη και σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1 λίτρο γάλα, 100γρ κορν φλάουρ και ανακατεύουμε το μείγμα πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.Αφού πήξει ρίχνουμε τους 2 κρόκους ανακατεύοντας καλά.Έπειτα αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε 70γρ βούτυρο,τα κομμάτια λευκής κουβερτούρας και τις 2 βανιλίνες.(Εάν την θέλετε πιο γλυκιά την κρέμα μπορείτε να προσθέσετε ζάχαρη)
  3. Μοιράζουμε την κρέμα στα μπολάκια και τα αφήνουμε στην άκρη
  4. Παίρνουμε ένα μπολ και ρίχνουμε 2 φακέλους γκαρνί στιγμής μαζί με 400 γρ γάλα.Το ανακατεύουμε πολύ καλά και έχουμε έτοιμη σαντιγί.(Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρεμα γάλακτος με 35%λιπαρά ή καποια φυτική κρέμα γάλακτος συμπληρώνοντας 100 γρ ζάχαρη).Βάζουμε την σαντιγί σε ένα κορνέ και την στολίζουμε σε κάθε μπολάκι πάνω από την κρέμα.Πασπαλίζουμε με φυστίκια Αιγίνης ή με ότι άλλο μας αρέσει

Μπορούμε να το φάμε εκείνη την στιγμή ή το αφήνουμε στο ψυγείο για όποτε θέλουμε.Μια υπέροχη συνταγή με ένα σούπερ δροσερό γλυκάκι

Καλή σας επιτυχία!!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top