fbpx

Σιμιγδαλένιος Χαλβάς με πορτοκάλι Πεντανόστιμος και Νηστίσιμος!!!

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

60'

Χρόνος Αναμονής

Εύκολο

Δυσκολία

15

Μερίδες

Ο πιο Απολαυστικός Χαλβάς που έχετε Δοκιμάσει!!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 3 νεροπότηρα νερό 
  • 1 νεροπότηρο χυμό απο πορτοκάλι
  • 3 νεροπότηρα ζάχαρη
  • 1 νεροπότηρο σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 νεροπότηρο σιμιγδάλι χοντρό
  • 1/2 νεροπότηρο ηλιέλαιο 
  • 1 κτγ κανέλα 
  • Ξύσμα απο 1 πορτοκάλι 
  • ινδοκάρυδο για το πασπάλισμα 

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ηλιέλαιο και τα σιμιγδάλια και τα καβουρδίζουμε μέχρι πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα
  2. Αμέσως μετά ρίχνουμε όλα τα υλικά(χυμό πορτοκάλι, ζάχαρη, κανέλα, νερό και το ξύσμα από 1 πορτοκάλι)και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας
  3. Αφού ετοιμάσαμε την φόρμα μας με το λάδι και το πασπαλισμένο ινδοκάρυδο είμαστε έτοιμοι να ρίξουμε το μείγμα στην φόρμα.
  4.  Μόλις κρυώσει το ξεφορμάρουμε και μπορούμε να το απολαύουμε!!
  5. Μια υπέροχη συνταγή πορτοκαλένιου χαλβά που θα λατρέψετε.

Καλή σας επιτυχία!!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top