30'
Χρόνος Εκτέλεσης
60'
Χρόνος Αναμονής
Εύκολο
Δυσκολία
15
Μερίδες
Ο πιο Απολαυστικός Χαλβάς που έχετε Δοκιμάσει!!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 3 νεροπότηρα νερό
- 1 νεροπότηρο χυμό απο πορτοκάλι
- 3 νεροπότηρα ζάχαρη
- 1 νεροπότηρο σιμιγδάλι ψιλό
- 1 νεροπότηρο σιμιγδάλι χοντρό
- 1/2 νεροπότηρο ηλιέλαιο
- 1 κτγ κανέλα
- Ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
- ινδοκάρυδο για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ηλιέλαιο και τα σιμιγδάλια και τα καβουρδίζουμε μέχρι πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα
- Αμέσως μετά ρίχνουμε όλα τα υλικά(χυμό πορτοκάλι, ζάχαρη, κανέλα, νερό και το ξύσμα από 1 πορτοκάλι)και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας
- Αφού ετοιμάσαμε την φόρμα μας με το λάδι και το πασπαλισμένο ινδοκάρυδο είμαστε έτοιμοι να ρίξουμε το μείγμα στην φόρμα.
- Μόλις κρυώσει το ξεφορμάρουμε και μπορούμε να το απολαύουμε!!
- Μια υπέροχη συνταγή πορτοκαλένιου χαλβά που θα λατρέψετε.
Καλή σας επιτυχία!!!