40'
Χρόνος Εκτέλεσης
30'
Χρόνος Αναμονής
13'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
40
Μερίδες
Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα πρέπει να συνοδεύονται από τα πιο γλυκά και νόστιμα μπισκοτάκια κανέλας!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 250 γρ βούτυρο τύπου Κέρκυρας
- 1 κούπα του τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 1 κούπα του τσαγιού ζάχαρη καστανή
- Λίγο γαρύφαλλο
- 1 αυγό
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κτγ μπέικεν πάουντερ
- 2 βανιλίνες
- Λίγο φρέσκο μοσχοκάρυδο
- Καραμέλες (τής αρεσκείας σας)
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) και το αφρατεύουμε πολύ καλά με την ζάχαρη άχνη και την καστανή ζάχαρη.
- Ρίχνουμε το αυγό, τα μπαχαρικά και στην συνέχεια το αλεύρι με το μπέικεν πάουντερ που είναι περίπου 500 γρ η 2 κούπες.
- Σχηματίζεται έπειτα μια σφιχτή ζύμη (δεν είναι πρόβλημα έτσι πρέπει να είναι).
- Βγάλτε την από το μπολ και πλάστε τη με τα χέρια σας για λίγο ακόμα.
- Έπειτα, σκεπάστε τη με μια μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο για 30′.
- Τοποθετήστε 2 λαδόκολλες, μια επάνω και μια κάτω από τη ζύμη, για να μπορέσετε να ανοίξετε τη ζύμη 6 χιλιοστά με τη βοήθεια ενός πλάστη.
- Χρησιμοποιήστε τα Χριστουγεννιάτικα κουπάτ της αρεσκείας σας για να δώσετε σχήμα στη ζύμη.
- Αν θέλετε να κάνετε τα μπισκότα με την καραμέλα στη μέση, θα πρέπει να έχετε και πιο μικρά κουπάτ για να μπορέσετε να κάνετε το σχέδιο στη μέση και να τοποθετήσετε τη σπασμένη καραμέλα.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 13′ στους 180C και αφήστε τα να κρυώσουν καλά.
Τα μπισκοτάκια σας είναι έτοιμα για να τα απολαύσετε
Καλή σας επιτυχία!!