fbpx

Κουραμπιέδες εύκολοι που λιώνουν στο στόμα!!Συνταγή

20΄

Χρόνος Εκτέλεσης

25 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

60

Κουραμπιέδες

Φτιάξτε και εσείς τους πιο υπέροχους κουραμπιέδες που θα κάνουν τις γιορτινές σας ημέρες...ακόμα πιο γλυκές!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 950 γρ αλεύρι μαλακό
  • 250 γρ βούτυρο αγελαδινό
  • 250 γρ βούτυρο πρόβειο 
  • 250 γρ ζάχαρη άχνη
  • 3 βανιλίνες
  • 1κτσ μπέικεν πάουντερ
  • 1 κτσ ροδόνερο
  • 180 γρ αμύγδαλο άψητο

Εκτέλεση

  1. Ψήνουμε τα αμύγδαλα στους 170C για 10′ και τα αφήνουμε έπειτα να κρυώσουν.
  2. Στον αναδευτήρα ρίχνουμε τα βούτυρα και τα χτυπάμε με το φτερό για λίγο.
  3. Μετά βάζουμε το σύρμα και το χτυπάμε για άλλα 10 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, τις βανιλίνες, το ροδόνερο και συνεχίζουμε να χτυπάμε για άλλα 10 λεπτά (μέχρι να αφρατέψει καλά).
  5. Βγάζουμε το σύρμα και ξανά βάζουμε το φτερό και ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από το αλεύρι.
  6. Προσθέτουμε το μπέικεν και χτυπάμε σε αργή ταχύτητα.
  7. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι.
  8. Πλάθουμε 30 γρ το κάθε κομμάτι ζύμης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για 25′.
  9. Τους αφήνουμε να κρυώσουν τους ψεκάζουμε με ροδόνερο και τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Οι κουραμπιέδες μας είναι έτοιμοι για να τους απολαύσουμε.

      Καλή σας επιτυχία και καλές σας γιορτές!!

Δείτε το βίντεο εδώ :

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN