fbpx

Σπιτική Μαρμελάδα με ολόκληρα μανταρίνια!!

15'

Χρόνος Εκτέλεσης

20'-25'

Χρόνος Βρασίματος

30 λεπτά

Χρόνος Αναμονής

Εύκολο

Δυσκολία

4-5

Βαζάκια των 370 ml

Σπιτική Μαρμελάδα με ολόκληρα μανταρίνια!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 1,5 κιλό Μανταρίνια
  • 1,5 λίτρο νερό
  • 1 κτγ Μαγειρική Σόδα
  • 700 γρ ζάχαρη
  • Χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε πολύ καλά τα  Μανταρίνια.
  2. Κόβουμε το πάνω μέρος απο τα μανταρίνια που έχει το κοτσάνι και το γυρνάμε ανάποδα.
  3. Με ένα μαχαίρι χαράζουμε, ξεφλουδίζουμε και χωρίζουμε την φλούδα απο την σάρκα.
  4. Στο Μπολ με την φλούδες θα ρίξουμε 1,5 λίτρο νερό, 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική Σόδα και θα το αφήσουμε για 30 λεπτά!
  5. Καθαρίζουμε τις Ίνες απο την σάρκα που έχουν τα μανταρίνια.
  6. Πλένουμε τις φλούδες με αφθονο νερό ,τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα και συμπληρώνουμε νερό μέχρι να καλυφθούν.
  7. Βράζουμε για 5 λεπτά με κλειστό καπάκι και ανακατεύουμε ανα διαστήματα.
  8.  Στραγγίζουμε το νερό από τις φλούδες και τις ξαναβράζουμε για άλλα 5 λεπτά με καθαρό νερό.
  9. Ξανακάνουμε την ίδια διαδικασία βράζοντας τες για ακόμη 5 λεπτά.
    Ρίχνουμε τις φλούδες στην κατσαρόλα ,προσθέτουμε την μισή ποσότητα ζάχαρης, ρίχνουμε τα μανταρίνια ,την υπόλοιπη ζάχαρη και τα αφήνουμε για 20 λεπτά.
  10. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, τον χυμό λεμόνι και βράζουμε με ανοιχτό καπάκι για 20-25 λεπτά.
  11. Ανακατεύουμε και ξαφρίζουμε αν χρειαστεί.
  12. Κλείνουμε την φωτιά και με ένα ραβδομπλέντερ μπλεντάρουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
  13. Ανοίγουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για ακόμη 4-5 λεπτά.
  14. Μοιράζουμε την ζεστή μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βαζάκια  κλείνουμε πολύ καλά τα καπάκια και αναποδογυρίζουμε.
  15. Η μαρμελάδα είναι έτοιμη να την απολαύσουμε εμείς και τα παιδιά μας!!



Μπορείτε να αλείψετε την μαρμελάδα σε ψωμί
ή να την χρησιμοποιήσετε σε επιδόρπια όπως Κεικ και cheesecake και άλλα!!

Mπορείτε να τα συντηρήσετε μέχρι και ένα χρόνο σε δροσερο μέρος Kαλή σας απόλαυση!!.

Καλή επιτυχία!!

Δείτε το βίντεο εδώ :

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top