15'
Χρόνος Εκτέλεσης
20'-25'
Χρόνος Βρασίματος
30 λεπτά
Χρόνος Αναμονής
Εύκολο
Δυσκολία
4-5
Βαζάκια των 370 ml
Σπιτική Μαρμελάδα με ολόκληρα μανταρίνια!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 1,5 κιλό Μανταρίνια
- 1,5 λίτρο νερό
- 1 κτγ Μαγειρική Σόδα
- 700 γρ ζάχαρη
- Χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
- Πλένουμε πολύ καλά τα Μανταρίνια.
- Κόβουμε το πάνω μέρος απο τα μανταρίνια που έχει το κοτσάνι και το γυρνάμε ανάποδα.
- Με ένα μαχαίρι χαράζουμε, ξεφλουδίζουμε και χωρίζουμε την φλούδα απο την σάρκα.
- Στο Μπολ με την φλούδες θα ρίξουμε 1,5 λίτρο νερό, 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική Σόδα και θα το αφήσουμε για 30 λεπτά!
- Καθαρίζουμε τις Ίνες απο την σάρκα που έχουν τα μανταρίνια.
- Πλένουμε τις φλούδες με αφθονο νερό ,τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα και συμπληρώνουμε νερό μέχρι να καλυφθούν.
- Βράζουμε για 5 λεπτά με κλειστό καπάκι και ανακατεύουμε ανα διαστήματα.
- Στραγγίζουμε το νερό από τις φλούδες και τις ξαναβράζουμε για άλλα 5 λεπτά με καθαρό νερό.
- Ξανακάνουμε την ίδια διαδικασία βράζοντας τες για ακόμη 5 λεπτά.
Ρίχνουμε τις φλούδες στην κατσαρόλα ,προσθέτουμε την μισή ποσότητα ζάχαρης, ρίχνουμε τα μανταρίνια ,την υπόλοιπη ζάχαρη και τα αφήνουμε για 20 λεπτά. - Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, τον χυμό λεμόνι και βράζουμε με ανοιχτό καπάκι για 20-25 λεπτά.
- Ανακατεύουμε και ξαφρίζουμε αν χρειαστεί.
- Κλείνουμε την φωτιά και με ένα ραβδομπλέντερ μπλεντάρουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
- Ανοίγουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για ακόμη 4-5 λεπτά.
- Μοιράζουμε την ζεστή μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βαζάκια κλείνουμε πολύ καλά τα καπάκια και αναποδογυρίζουμε.
- Η μαρμελάδα είναι έτοιμη να την απολαύσουμε εμείς και τα παιδιά μας!!
Μπορείτε να αλείψετε την μαρμελάδα σε ψωμί
ή να την χρησιμοποιήσετε σε επιδόρπια όπως Κεικ και cheesecake και άλλα!!
Mπορείτε να τα συντηρήσετε μέχρι και ένα χρόνο σε δροσερο μέρος Kαλή σας απόλαυση!!.
Καλή επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :