fbpx

Συνταγάρα για τα πιο Αφράτα Τσουρέκια – Αφράτο τσουρέκι για μέρες

45'

Χρόνος Εκτέλεσης

150'

Χρόνος Αναμονής

40-45'

Χρόνος Ψησίματος

Μέτριο

Δυσκολία

3

Τσουρέκια

Συνταγάρα για τα πιο Αφράτα Τσουρέκια - Αφράτο τσουρέκι για μέρες

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 1 κιλό αλεύρι για τσουρέκι
  • 400 γρ γάλα
  • 3 αυγά(170 γρ)
  • 300 γρ ζάχαρη
  • 2 κτσ ζάχαρη
  • 2 βανιλίνες
  • 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
  • 9 γρ ξηρή μαγιά ή 50 γρ Νωπή Μαγιά
  • 1/2 κτγ αλάτι
  • 1/2 κτγ μαχλέπι
  • 1/2 κτγ κακουλέ
  • 100 γρ βούτυρο
  • 3 γρ μαστίχα
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για το άλειμμα:

  • 1 αυγό+1 κτσ γάλα

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε την συνταγή ρίχνοντας σε ένα τηγάνι 200γρ γάλα με 40γρ αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ζυμάρι.
  2. Το αποσύρουμε από την φωτιά και το βάζουμε σε ένα μπολάκι να κρυώσει σκεπασμένο με μια μεμβράνη(Αυτή ειναι μια Ιαπωνική μέθοδος για να κρατάει τα τσουρέκια πιο αφράτα)
  3. Συνεχίζουμε και σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε 1κτσ ζάχαρη,9γρ ξηρή μαγιά( Η 50 γρ νωπή , 200γρ χλιαρό  γάλα,100γρ  αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός.Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει.
  4. Συνεχίζουμε και σε ένα πολυκόφτη ρίχνουμε λίγη ζάχαρη, 3γρ μαστίχα, 1/2 κτγ μαχλέπι , 1κτγ μπέικεν, 1/2κτγ κακουλέ, 2 βανιλίνες και τα σπάμε μαζί.
  5. Έπειτα σε ένα μίξερ ρίχνουμε 3  αυγά και 300γρ ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά με τον σύρμα. Μόλις αφρατέψουν καλά βγάζουμε το σύρμα και βάζουμε τον γάντζο. Προσθέτουμε το ζυμάρι που είχαμε φτιάξει στο τηγάνι,το προζύμι που κάναμε,τα μπαχαρικά,το ξύσμα πορτοκάλι και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι.
  6. Μόλις ρίξουμε το μισό αλεύρι προσθέτουμε και το αλάτι και συνεχίζουμε ανακατεύοντας με το γάντζο από το μίξερ.Μετά αφού έχουμε ρίξει όλο το αλεύρι ρίχνουμε κυβάκι κυβάκι το κρύο βούτυρο
  7. Αφού το χτυπήσουμε 15-20 λεπτά στο μίξερ βγάζουμε το ζυμάρι και το βάζουμε σε ένα μπολ να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 2 ώρες. Ανάλογα την θερμοκρασία του χώρου!.
  8. Μόλις έχει διπλασιαστεί η ζύμη την χωρίζουμε σε μπαλάκια των 200 γρ. (9 μπαλάκια).Τα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη για να μην ξεραθούν.
  9. Αφού τα πλάσουμε όλα αρχίζουμε να τα ανοίγουμε σε λωρίδες για να κάνουμε την πλεξούδα από τα τσουρέκια(3 λωρίδες στο κάθε τσουρέκι). Μόλις φτιάξουμε και τα 3 τσουρέκια τα βάζουμε τα 2 σε ένα ταψί με λαδόκολλα να τα χωρίζει μεταξύ τους και το 3ο σε μια φόρμα.
  10. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά περίπου να έχουν διπλασιαστεί.
  11. Στην συνέχεια αλείφουμε τα τσουρέκια με ένα αυγο+1 κτσ γάλα .
  12. Πασπαλίζουμε με αμυγδαλόψιχα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40-45 λεπτά στους 180 c( Ανάλογα ο φούρνος)
  13. Μόλις ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα για να μην υγροποιηθούν. 
  14. Αφού κρυώσουν καλά τα σκεπάζουμε με μεμβράνη έτσι θα τα διατηρήσουμε αφράτα για μέρες

Τα πιο αφράτα τσουρέκια με ίνες που θα τα λατρέψετε και θα τα φτιάχνετε συνέχεια.Το Πάσχα θα μοσχομυρίσει υπέροχα και πεντανόστιμα τσουρέκια για σας και την οικογενειά σας

Καλή σας επιτυχία!!!

Δείτε το βίντεο!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top