fbpx

Πανεύκολα Πασχαλινά Κουλουράκια

20'

Χρόνος Εκτέλεσης

30'

Χρόνος Αναμονής

15-20'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

55

Κουλουράκια

Πανεύκολα Πασχαλινά Κουλουράκια

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 830 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
  • 250 γρ βούτυρο
  • 280 γρ ζάχαρη
  • 3 μεσαία αυγά(175 γρ)
  • 20 γρ μπέικεν πάουντερ
  • 3 γρ μαστίχα
  • 50 γρ γάλα
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 βανιλίνες
  • 1/2 κτγ μαλέπι
  • 1/2 κτγ κακουλέ

Για το άλειμμα

  • 1 αυγό

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε την συνταγή κοσκινίζοντας 830γρ αλεύρι
  2. Συνεχίζουμε και στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε 250γρ βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με 280γρ ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Έπειτα ρίχνουμε 3 μεσαία αυγά ένα ένα και τα χτυπάμε καλά μέχρι να αφρατέψει το μίγμα
  3. Σε ένα πολυκόφτη ρίχνουμε 3γρ μαστιχα, 1/2κτγ μαχλέπι, 1/2κτγ κακουλέ,20γρ μπέικεν, τις 2 βανίλιες και τα σπάμε όλα μαζί
  4. Στην συνέχεια  προσθέτουμε τα μπαχαρικά μαζί με το ξύσμα και 50γρ γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ρίχνουμε σιγά σιγά  το κοσκινισμένο αλεύρι και χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνει μια ωραία ζύμη
  5. Τυλίγουμε την ζύμη με μια μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Μετά από 30 λεπτά παίρνουμε λίγη ζύμη και την μετράμε στην ζυγαριά να ναι 30 γρ για να βγουν όλα τα κουλουράκια το ίδιο μέγεθος και να ψηθούν ομοιόμορφα. Κάνουμε ότι σχήμα θέλουμε τα κουλουράκια απλώς σε κάθε ταψί να ναι το ίδιο σχήμα
  6. Τέλος τα αλείφουμε με ένα αυγο και  ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον  αέρα στην μεσαία σχάρα για 15-20 λεπτά στους 160 C

Tα κουλουράκια είναι έτοιμα πεντανόστιμα και μυρωδάτα που θα τα λατρέψετε φέτος το Πασχα.Η συνταγή βγάζει 55 κομμάτια. Καλή επιτυχία!!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top