fbpx

Τα πιο Αφράτα!! (Τυροπιτάκια -Ζαμπονοκασεροπιτάκια)

45'

Χρόνος Εκτέλεσης

120'

Χρόνος Αναμονής

20'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

15

Μερίδες

Τα πιο Αφράτα!!( Τυροπιτάκια -Ζαμπονοκασεροπιτάκια)

Υλικά

Για την ζύμη:

  • 300 ml γάλα
  • 9 γρ ξηρή μαγιά
  • 1 κτσ ζάχαρη
  • 1 κτσ αλάτι
  • 140 γρ ηλιέλαιο
  • 1 αυγό
  • 900 γρ αλεύρι
  • 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι

Για την γέμιση:

  • 150 γρ τυρί φέτα
  • 100 γρ γκούντα
  • 100 γρ πάριζα φέτες

Για το άλειμμα:

  • 1 αυγό

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε και ρίχνουμε σε ένα μπολ 300ml γάλα, 9γρ ξηρή μαγιά, 1κτσ ζάχαρη, 1κτσ αλάτι, 1 αυγό,200γρ στραγγιστό γιαούρτι, 140γρ ηλιέλαιο,και σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια ευπλαστη ζύμη.
  2. Στην συνέχεια αφήνουμε την ζύμη μας να ξεκουραστεί για 2 ώρες περίπου σε ένα ζεστό μέρος ( προσοχή να μην κάψουμε τη μαγιά από τη μεγάλη θερμοκρασία Όχι πάνω από 50 βαθμούς) .
  3. Συνεχίζουμε και κόβουμε την ζύμη μας σε 15 κομμάτια.
  4. Με την βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε τα πιτάκια μας και στην άκρη τους βάζουμε τυρί φέτα ή γκούντα μαζί με πάριζα.
  5. Δίνουμε το σχήμα στα πιτάκια και ύστερα τα αλείφουμε ένα ένα με ένα αυγό.
  6. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 c στον αέρα για 15-20 λεπτά.

Καλή σας επιτυχία 

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top