fbpx

Σοκολατένια Απόλαυση! Αγαπημένη Πάστα για την Γιορτή σας

40'

Χρόνος Εκτέλεσης

150'

Χρόνος Αναμονής

20'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

15

Μερίδες

Το γλυκό αυτό θα γίνει και το δικό σας αγαπημένο γλυκό για την γιορτή σας!!Οι καλεσμένοι σας θα το λατρέψουν!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για το παντεσπάνι

  • 250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 70 γρ κακάο σε σκόνη
  • 400 γρ ζάχαρη
  • 1 κτγ αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • 420 γρ γάλα
  • 200 γρ ηλιέλαιο
  • 2 αυγά

Για το γλάσο

  • 800 γρ ζαχαρούχο
  • 200 γρ κουβερτούρα

Για την κρέμα

  • 500 μλ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 50 γρ κουβερτούρα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι που φουσκώνει , το κακάο , την ζάχαρη , το αλάτι , τις βανιλίνες , το γάλα , το ηλιέλαιο και τους 2 κρόκους από τα αυγά και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα μίξερ.
  2. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα και την ενσωματώνουμε σιγά σιγά μέσα στο μείγμα.
  3. Αλευροβουτυρώνουμε μια φόρμα 25χ30 και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
  4. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 200 c.
  5. Αφού ψηθεί με ένα χοντρό καλαμάκι κάνουμε παντού τρύπες σε όλο το παντεσπάνι.
  6. Σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε το ζαχαρούχο και αφού ζεσταθεί καλά λιώνουμε μέσα σε αυτό την κουβερτούρα.
  7. Το ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά η κουβερτούρα και το ρίχνουμε πάνω από το παντεσπάνι.
  8. Αφού το ρίξουμε το γλάσο το βάζουμε μέσα στο ψυγείο για 1/2 ώρα να κρυώσει.
  9. Λίγο πριν κρυώσει χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.
  10. Στρώνουμε την σαντιγί πάνω από το παντεσπάνι και πασπαλίζουμε με νιφάδες κουβερτούρας.
  11. Το βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες και το γλυκό είναι έτοιμο να το απολαύσουμε στην γιορτή σε καποιο τραπέζι ή όπου αλλού θέλουμε!!

Καλή σας επιτυχία!!!

 

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top