fbpx

Κεφτεδάκια με λαχανικά στο φούρνο | Συνταγή για Μερακλήδες

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

90'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

12

Μερίδες

Κεφτεδάκια με λαχανικά στο ταψί! Είναι απο τα καλύτερα καλοκαιρινά φαγητά με πολύ γευστικό αποτέλεσμα .

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 3 πατάτες(550 γρ)
  • 3 κολοκυθάκια(670 γρ)
  • 2 μελιτζάνες(450 γρ)
  • 1 κτγ πάπρικα
  • 1,5 κτγ αλάτι
  • 50 γρ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο βιολογικό

Για τα Κεφτεδάκια:

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 1 κτγ πάπρικα
  • 4 κτγ αλάτι
  • 1 κτγ πιπέρι
  • 20 γρ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο βιολογικό
  • 2 μεσαία αυγά
  • 50 γρ φρυγανιά
  • Λίγο μαιντανό 

Θα χρειαστούμε ακόμη:

  • Λίγο ελαιόλαδο
  •  Δενδρολίβανο
  • 2 ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κτγ αλάτι
  • 30 γρ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο βιολογικό
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 70 γρ πελτέ ντομάτας
  • 100 γρ νερό

Ταψι 34 εκ

Εκτέλεση

  1. ι Σ ενα γυάλινο μπολ τρίβουμε 1 κρεμμύδι, 2 σκελίδες σκόρδο, βάζουμε 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά,1 κτγ πάπρικα, 1 κτγ πιπέρι, 4κτγ αλάτι,20γρ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο βιολογικό,2 μεσαία αυγά, λίγο μαιντανό, 50 γρ τριμμένη φρυγανιά και ζυμώνουμε με το χέρι ώστε να ενσωματωθούν τα υλικά
  2. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.
  3. Συνεχίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας σε ροδέλες
  4. Κόβουμε 3 πατάτες, 2 κολοκυθάκια, 2 μελιτζάνες και τα τοποθετούμε όλα μαζί σ ενα γυάλινο μπολ όπου ρίχνουμε 1 κτγ πάπρικα, 1 1/2 κτγ αλάτι, 1κτγ πιπέρι, 50γρ έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο και ανακατεύουμε να παει σε ολα τα λαχανικά
  5. Παίρνουμε ένα στρόγγυλο ταψί 34 εκ. , βάζουμε στην βάση του και στα τοιχώματα ελαιόλαδο , πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα βάζουμε εναλλάξ με τα λαχανικά.
  6. Βάζουμε πατάτα -κεφτεδάκι-κολοκυθι-κεφτεδακι-μελιτζανα-κεφτεδακι- πατατα και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά
  7. Βάζουμε 3 κλωναράκια δενδρολίβανο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200c για 30′ λεπτά
  8. όταν περάσουν 30′ λεπτά βγάζουμε το φαγάκι μας απ τον φούρνο και ετοιμάζουμε τη σάλτσα .
  9. Κόβουμε 2 ντομάτες και τις τρίβουμε σ ενα μπολ, τρίβουμε 1 κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδου, 70γρ πελτέ ντομάτας, 1κτγ αλάτι, 30γρ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο βιολογικό ανακατεύουμε , προσθέτουμε και 100γρ νερό.
  10. Ρίχνουμε τη σάλτσα σε όλο το ταψί και ψήνουμε ακόμη 1 ώρα στους 170c

Το φαγάκι μας ειναι έτοιμο  και πεντανόστιμο να το απολαύσουμε εμείς και η οικογένεια μας!!

Καλή σας Απόλαυση!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top