30'
Χρόνος Εκτέλεσης
90'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
12
Μερίδες
Κεφτεδάκια με λαχανικά στο ταψί! Είναι απο τα καλύτερα καλοκαιρινά φαγητά με πολύ γευστικό αποτέλεσμα .
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 3 πατάτες(550 γρ)
- 3 κολοκυθάκια(670 γρ)
- 2 μελιτζάνες(450 γρ)
- 1 κτγ πάπρικα
- 1,5 κτγ αλάτι
- 50 γρ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο βιολογικό
Για τα Κεφτεδάκια:
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 1 κτγ πάπρικα
- 4 κτγ αλάτι
- 1 κτγ πιπέρι
- 20 γρ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο βιολογικό
- 2 μεσαία αυγά
- 50 γρ φρυγανιά
- Λίγο μαιντανό
Θα χρειαστούμε ακόμη:
- Λίγο ελαιόλαδο
- Δενδρολίβανο
- 2 ντομάτες
- 1 κρεμμύδι
- 1 κτγ αλάτι
- 30 γρ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο βιολογικό
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 70 γρ πελτέ ντομάτας
- 100 γρ νερό
Ταψι 34 εκ
Εκτέλεση
- ι Σ ενα γυάλινο μπολ τρίβουμε 1 κρεμμύδι, 2 σκελίδες σκόρδο, βάζουμε 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά,1 κτγ πάπρικα, 1 κτγ πιπέρι, 4κτγ αλάτι,20γρ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο βιολογικό,2 μεσαία αυγά, λίγο μαιντανό, 50 γρ τριμμένη φρυγανιά και ζυμώνουμε με το χέρι ώστε να ενσωματωθούν τα υλικά
- Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.
- Συνεχίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας σε ροδέλες
- Κόβουμε 3 πατάτες, 2 κολοκυθάκια, 2 μελιτζάνες και τα τοποθετούμε όλα μαζί σ ενα γυάλινο μπολ όπου ρίχνουμε 1 κτγ πάπρικα, 1 1/2 κτγ αλάτι, 1κτγ πιπέρι, 50γρ έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο και ανακατεύουμε να παει σε ολα τα λαχανικά
- Παίρνουμε ένα στρόγγυλο ταψί 34 εκ. , βάζουμε στην βάση του και στα τοιχώματα ελαιόλαδο , πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα βάζουμε εναλλάξ με τα λαχανικά.
- Βάζουμε πατάτα -κεφτεδάκι-κολοκυθι-κεφτεδακι-μελιτζανα-κεφτεδακι- πατατα και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά
- Βάζουμε 3 κλωναράκια δενδρολίβανο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200c για 30′ λεπτά
- όταν περάσουν 30′ λεπτά βγάζουμε το φαγάκι μας απ τον φούρνο και ετοιμάζουμε τη σάλτσα .
- Κόβουμε 2 ντομάτες και τις τρίβουμε σ ενα μπολ, τρίβουμε 1 κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδου, 70γρ πελτέ ντομάτας, 1κτγ αλάτι, 30γρ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο βιολογικό ανακατεύουμε , προσθέτουμε και 100γρ νερό.
- Ρίχνουμε τη σάλτσα σε όλο το ταψί και ψήνουμε ακόμη 1 ώρα στους 170c
Το φαγάκι μας ειναι έτοιμο και πεντανόστιμο να το απολαύσουμε εμείς και η οικογένεια μας!!
Καλή σας Απόλαυση!!