fbpx

Το καλύτερο Σουφλέ Μελιτζάνας EVER!!

45'

Χρόνος Εκτέλεσης

55'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

12

Μερίδες

Το καλύτερο Σουφλέ Μελιτζάνας EVER!!Εάν δεν έχετε δοκιμάσει πρέπει οπωσδήποτε να το φτιάξετε!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 3 μελιτζάνες
  • 1 κτγ αλάτι
  • 1/2 κτγ πιπέρι 
  • Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο βιολογικό
  • Φρυγανιά 700 γρ
  • μίξη 3 τυριών (μοτσαρέλα,ρεγκάτο,γκούντα)
  • 200 γρ μπέικον
  • Δενδρολίβανο
  • 3 μεσαία αυγά
  • 600 μλ κρέμα γάλακτος λάιτ

Πυρέξ 30χ20 εκ.

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε τη συνταγή κόβοντας ροδέλες 3 μελιτζάνες και τις βάζουμε σ ενα γυάλινο μπολ ρίχνωντας 1 κτγ αλάτι, 1/2 κτγ πιπερι και ανακατευουμε να πανε παντου
  2.  Σ ενα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και ρίχνουμε λόγο ελαιόλαδο,τρίβουμε τη λαδόκολλα με ένα κλωναράκι δενδρολίβανο  και τοποθετούμε τις φέτες μελιτζάνας τη μια δίπλα στην άλλη
  3. Έπειτα τις αλείφουμε και απο πάνω με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στος 200c για 20 ‘ λεπτά
  4. Παίρνουμε ένα πυρέξ 20×30 εκ.ρίχνουμε λίγο παρθένο ελαιόλαδο , πασπαλίζουμε με φρυφανια να πάει παντού και στα τοιχώματα και τοποθετούμε μια μια τις μελιτζάνες που ψήσαμε ώστε να γίνει μια στρώση
  5. Ρίχνουμε από πάνω 350γρ μιξ 3 τυριών,100γρ μπέικον και καλύπτουμε με τις υπόλοιποες μελιτζάνες
  6. Ρίχνουμε ξανά τα υπόλοιπα 350 γρ μιξ 3 τυριων, 100 γρ μπέικον
  7.  Σ ενα μπολ βάζουμε 3 μεσαία αυγά  και τα ανακατευουμε με 600 μλ κρεμα γαλακτος λαιτ
  8. Έπειτα περιχύνουμε το φαγητό μας ώστε να πάει η κρέμα παντού
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170c για 30-35′ λεπτά

Το κόβουμε σε κομμάτια και το σοφλέ μελιτζάνας ειναι ετοιμο και πεντανοστιμο να το απολαυσουμε!!

Καλη σας Απόλαυση!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top