45'
Χρόνος Εκτέλεσης
55'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
12
Μερίδες
Το καλύτερο Σουφλέ Μελιτζάνας EVER!!Εάν δεν έχετε δοκιμάσει πρέπει οπωσδήποτε να το φτιάξετε!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 3 μελιτζάνες
- 1 κτγ αλάτι
- 1/2 κτγ πιπέρι
- Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο βιολογικό
- Φρυγανιά 700 γρ
- μίξη 3 τυριών (μοτσαρέλα,ρεγκάτο,γκούντα)
- 200 γρ μπέικον
- Δενδρολίβανο
- 3 μεσαία αυγά
- 600 μλ κρέμα γάλακτος λάιτ
Πυρέξ 30χ20 εκ.
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε τη συνταγή κόβοντας ροδέλες 3 μελιτζάνες και τις βάζουμε σ ενα γυάλινο μπολ ρίχνωντας 1 κτγ αλάτι, 1/2 κτγ πιπερι και ανακατευουμε να πανε παντου
- Σ ενα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και ρίχνουμε λόγο ελαιόλαδο,τρίβουμε τη λαδόκολλα με ένα κλωναράκι δενδρολίβανο και τοποθετούμε τις φέτες μελιτζάνας τη μια δίπλα στην άλλη
- Έπειτα τις αλείφουμε και απο πάνω με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στος 200c για 20 ‘ λεπτά
- Παίρνουμε ένα πυρέξ 20×30 εκ.ρίχνουμε λίγο παρθένο ελαιόλαδο , πασπαλίζουμε με φρυφανια να πάει παντού και στα τοιχώματα και τοποθετούμε μια μια τις μελιτζάνες που ψήσαμε ώστε να γίνει μια στρώση
- Ρίχνουμε από πάνω 350γρ μιξ 3 τυριών,100γρ μπέικον και καλύπτουμε με τις υπόλοιποες μελιτζάνες
- Ρίχνουμε ξανά τα υπόλοιπα 350 γρ μιξ 3 τυριων, 100 γρ μπέικον
- Σ ενα μπολ βάζουμε 3 μεσαία αυγά και τα ανακατευουμε με 600 μλ κρεμα γαλακτος λαιτ
- Έπειτα περιχύνουμε το φαγητό μας ώστε να πάει η κρέμα παντού
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170c για 30-35′ λεπτά
Το κόβουμε σε κομμάτια και το σοφλέ μελιτζάνας ειναι ετοιμο και πεντανοστιμο να το απολαυσουμε!!
Καλη σας Απόλαυση!!