fbpx

Το πιο αφράτο και ξεχωριστό Νηστίσιμο Κέικ Λεμονιού

20'

Χρόνος Εκτέλεσης

60'

Χρόνος Αναμονής

70'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

14

Μερίδες

Το πιο αφράτο και ξεχωριστό Κέικ Λεμονιού (Νηστίσιμο)

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για το κέικ:

  •  500 γρ αλεύρι
  • 20 γρ μπέικεν πάουντερ
  • 1/2 κτγ μαγειρική σόδα
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 400 γρ ανθρακούχα λεμονάδα με στέβια
  • 220 γρ ηλιέλαιο
  • 1/2 κτγ υγρή βανίλια
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

Για το γλάσο:

  • 150 γρ ανθρακούχα λεμονάδα με στέβια
  • 2 κτγ κορν φλάουρ

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε 500γρ αλεύρι, 20 μπέικεν, 1/2 μαγειρική σόδα, 250γρ ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  2. Στην συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υγρά μαζί δηλαδή 1/2 κτγ βανίλια, 400γρ ανθρακούχα λεμονάδα, 220γρ ηλιέλαιο και το ξύσμα λεμονιού
  3. Τα ρίχνουμε στο αλλο μπολ ανακατευοντάς τα.
  4. Έπειτα τοποθετούμε το μείγμα μας σε μία φόρμα 20χ20 pirex και ψήνουμε σε προθερμασμένο στον αέρα για περίπου 65-70 λεπτά ανάλογα με τον δικό σας φούρνο
  5. Bγάζουμε το κέικ από το φούρνο και περιμένουμε να κρυώσει
  6. Μόλις κρυώσει φτιάχνουμε το γλάσο λεμονιού.Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 150γρ λεμονάδα και 2κτγ κορν φλάουρ .Ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά μέχρι να πήξει το μείγμα.Αν θέλουμε να αραιώσουμε λίγο τo γλάσο μπορούμε να βάλουμε λίγο από την λεμονάδα και να ανακατέψουμε 
  7. Τέλος ξεφορμάρουμε το κέικ και προσθέτουμε πάνω του το γλάσο

Καλή σας Απόλαυση!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top