30'
Χρόνος Εκτέλεσης
120'
Χρόνος Αναμονής
20'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
14
Μερίδες
Δίχρωμα γλυκά ψωμάκια
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την ζύμη:
- 550 γρ αλεύρι
- 250 γρ ζάχαρη άχνη
- 150 γρ κορν φλάουρ
- 100 γρ μαργαρίνη
- 1/2 κτγ αλάτι
- 2 βανίλιες
- 9 γρ ξηρή μαγιά
- 2 κτσ κακάο σκόνη
- 420 γρ νερό
Για το πασπάλισμα:
- Zάχαρη
- νερό
- Αμυγδαλόψιχα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε 550γρ αλεύρι, 250γρ ζάχαρη άχνη, 150 γρ κορν φλάουρ, 2 βανίλιες και 1/2 κτγ αλάτι
- Έπειτα ρίχνουμε σε ένα άλλο μπολ 9γρ ξηρή μαγιά, 420γρ νερό και 20 κτσ από το μείγμα που είχαμε φτιάξει πριν.
- Στην συνέχεια το αφήνουμε να ξεκουραστεί.Μετά ρίχνουμε και το υπόλοιπο μείγμα και ζυμώνουμε.
- Έπειτα το αφήνουμε να φουσκώσει και στην συνέχεια χωρίζουμε την ζύμη στα δύο.
- Στο ένα ζυμάρι ρίχνουμε κακάο.Στην συνέχεια ανοίγουμε και τα 2 ζυμάρια και ρολλάρουμε την ζύμη.
- Κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα αλείφουμε με νερό και ζάχαρη.
- Πασπαλίζουμε με αμυγδαλόψιχα και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170c για περίπου 15-20 λεπτά
Καλή σας Επιτυχία!!!