30'
Χρόνος Εκτέλεσης
1 1/2 ώρα
Χρόνος Αναμονής
50'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
20
Μερίδες
Το πιο αφράτο Κεικ Μυρμηγκάτο - Σιροπιαστό Κέικ με γλάσο!! Ιδανικό για όλες τις ώρες
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για το σιρόπι:
- 600 ml νερό
- 600 γρ ζάχαρη
Για το κέικ:
- 6 αυγά
- 200 ml κρέμα γάλακτος λάιτ
- 100 γρ ζάχαρη
- 250 γρ αγελαδινό βούτυρο
- 400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 20 γρ μπέικεν πάουντερ
- 1 κτσ υγρή βανίλια
- 140 γρ τρούφα μαύρης σοκολάτας
- 1/2 κτγ αλάτι
Για το γλάσο:
- 100 ml γάλα
- 200 γρ κουβερτούρα
Φόρμα 35×25
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 600 ml νερό, 600γρ ζάχαρη και τα βράζουμε μαζί για 4 λεπτά περίπου.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη για να κρυώσει.
- Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια σε 2 μπολάκια.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε 250γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με 100γρ ζάχαρη και τα χτυπάμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και συνεχίζουμε να τα χτυπάμε.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά 200ml κρέμα γάλακτος λάιτ.
- Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη και παίρνουμε ένα άλλο μπολ.
- Ρίχνουμε τα ασπράδια και 1/2 κτγ αλάτι και χτυπάμε με το μίξερ πολύ καλά ώσπου να γίνουν μαρέγκα.
- Ενσωμaτώνουμε την μαρέγκα μέσα στο άλλο μείγμα με απαλές κινήσεις ανακατεύοντας το για να μην πέσει ο όγκος από το κέικ.
- Προσθέτουμε 400γρ αλεύρι μαζί με 20γρ μπέικεν πάουντερ.
- Ρίχνουμε 140γρ τρούφα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
- Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα πυρέξ 35χ25 .
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 45-50 λεπτά στους 180 c.
- Ρίχνουμε το κρύο σιρόπι στο ζεστό κέικ.
- Φτιάχνουμε το γλάσο ρίχνοντας ζεστό γάλα μέσα σε 200 γρ κουβερτούρας.
- Περιμένουμε για 1 λεπτό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά.
- Απλώνουμε το γλάσο πάνω από το κέικ και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Το κέικ μυρμηγκάτο είναι έτοιμο να το απολαύσουμε εμείς και οι δικοί μας άνθρωποι
Καλή σας επιτυχία!!!
Δείτε το βίντεο εδώ :