40΄
Χρόνος Εκτέλεσης
180'
Χρόνος Αναμονής
Εύκολο
Δυσκολία
8
Μερίδες
Ένα δροσερό cheesecake πορτοκάλι που θα το αγαπήσετε!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 1 παντεσπάνι (20cm)
- 260μλ ζεστό φυσικό χυμό από πορτοκάλι
- 100 γρ ζάχαρη
- 3 φύλλα ζελατίνης
- 200 γρ ζάχαρη
- 200 γρ γιαούρτι
- 300 γρ κρέμα τυρί
- 500 ml κρέμα γάλακτος
- 2 κτγ βανίλια υγρή η 3 βανιλίνες
- 5 φύλλα ζελατίνης
- 140 μλ νερό water
- 60 μλ χυμό πορτοκάλι
- 100 γρ ζάχαρη
- 3 φύλλα ζελατίνης
Εκτέλεση
- Σε ένα κουπάκι με φρέσκο χυμό από πορτοκάλι προσθέτουμε την ζάχαρη.
- Αφού στραγγίξουμε τα φύλλα ζελατίνης τα ρίχνουμε μέσα στον χυμό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν καλά τα φύλλα.
- Ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε ένα ταψάκι 20 εκ. και το αφήνουμε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί μέσα στο ψυγείο.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα τυρί , την ζάχαρη ,την βανίλια ,το γιαούρτι ,τα φύλλα ζελατίνης και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μαζί.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και την ενσωματώνουμε μέσα στο άλλο μείγμα με την κρέμα τυρί.
- Παίρνουμε τον χυμό πορτοκάλι που έπηξε μέσα στο ψυγείο και τον βάζουμε πάνω από 1 παντεσπάνι ίδιας διαμέτρου(20 εκ.).
- Τα βάζουμε μέσα σε μια αποσπώμενη φόρμα μεγαλύτερη (26 εκ.) και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα.
- Το στρώνουμε καλά με μια σπάτουλα και κόβουμε βάζοντας από πάνω φέτες με πορτοκάλι.
- Σε ένα άλλο μπολάκι αφού έχουμε ρίξει νερό και χυμό πορτοκάλι προσθέτουμε την ζάχαρη και τα φύλλα ζελατίνης και το ρίχνουμε πάνω από το γλυκό.
- Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά και να σταθεροποιηθεί.
- Το cheesecake είναι έτοιμο να το απολαύσουμε και είναι πραγματικά πεντανόστιμο
Καλή σας επιτυχία!!