fbpx

Το πιο δροσερό και νόστιμο cheesecake πορτοκαλιού!!!

40΄

Χρόνος Εκτέλεσης

180'

Χρόνος Αναμονής

Εύκολο

Δυσκολία

8

Μερίδες

Ένα δροσερό cheesecake πορτοκάλι που θα το αγαπήσετε!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 1 παντεσπάνι (20cm)
  • 260μλ ζεστό φυσικό χυμό από πορτοκάλι
  • 100 γρ ζάχαρη 
  • 3 φύλλα ζελατίνης
  • 200 γρ ζάχαρη 
  • 200 γρ γιαούρτι 
  • 300 γρ κρέμα τυρί
  • 500 ml κρέμα γάλακτος 
  • 2 κτγ βανίλια υγρή η 3 βανιλίνες
  • 5 φύλλα ζελατίνης 
  • 140 μλ νερό water
  • 60 μλ χυμό πορτοκάλι 
  • 100 γρ ζάχαρη 
  • 3 φύλλα ζελατίνης 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα κουπάκι με φρέσκο χυμό από πορτοκάλι προσθέτουμε την ζάχαρη.
  2. Αφού στραγγίξουμε τα φύλλα ζελατίνης τα ρίχνουμε μέσα στον χυμό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν καλά τα φύλλα.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε ένα ταψάκι 20 εκ. και το αφήνουμε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί μέσα στο ψυγείο.
  4. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα τυρί , την ζάχαρη ,την βανίλια  ,το γιαούρτι ,τα φύλλα ζελατίνης  και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μαζί.
  5. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και την ενσωματώνουμε μέσα στο άλλο μείγμα με την κρέμα τυρί.
  6. Παίρνουμε τον χυμό πορτοκάλι που έπηξε μέσα στο ψυγείο και τον βάζουμε πάνω από 1 παντεσπάνι ίδιας διαμέτρου(20 εκ.).
  7. Τα βάζουμε μέσα σε μια αποσπώμενη φόρμα μεγαλύτερη (26 εκ.) και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα.
  8. Το στρώνουμε καλά με μια σπάτουλα και κόβουμε βάζοντας από πάνω φέτες με πορτοκάλι.
  9.  Σε ένα άλλο μπολάκι αφού έχουμε ρίξει νερό και χυμό πορτοκάλι προσθέτουμε την ζάχαρη και τα φύλλα ζελατίνης και το ρίχνουμε πάνω από το γλυκό.
  10. Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά και να σταθεροποιηθεί.
  11. Το cheesecake είναι έτοιμο να το απολαύσουμε και είναι πραγματικά πεντανόστιμο

Καλή σας επιτυχία!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top