fbpx

Το πιο Τέλειο Εκμέκ Κανταΐφι (Χωρίς Αυγά)

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

150'

Χρόνος Αναμονής

40'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

20

Μερίδες

Το πιο Τέλειο Εκμέκ Κανταΐφι (Χωρίς Αυγά)

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για την βάση:

  • 300 γρ αγελαδινό βούτυρο
  • 350 γρ κανταίφι
  • 2 κτσ ροδόνερο

Για το σιρόπι:

  • 700 γρ ζάχαρη
  • 300 γρ νερό
  • Φλούδα απο 1/2 λεμόνι
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 2 κτσ μέλι

Για την κρέμα:

  • 1 λίτρο γάλα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 35-38% λιπαρά
  • 130 γρ κρν φλάουρ
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 1 κτσ υγρή βανίλια
  • 100 γρ αγελαδινό βούτυρο

Για την σαντιγί:

  • 400 ml κρέμα γάλακτος 35-38%λιπαρά
  • 30 γρ ζάχαρη

Για το στόλισμα

  • Φυστίκια Αιγίνης
  • Κερασάκια

Ταψί 25×35

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε με τα 100γρ βούτυρο βάζοντάς τα πάνω σε πολύ χαμηλή φωτιά και ανακατεύοντάς τα μέχρι να λιώσουν. Αφού λιώσει το βάζουμε στην άκρη και ξεκινάμε να φτιάξουμε το σιρόπι.
  2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 700γρ ζάχαρη, 300γρ νερό,φλούδα από 1/2 λεμόνι και τον χυμό του και το αφήνουμε να βράσει.Μόλις βράσει ρίχνουμε το μέλι και αποσύρουμε από την φωτιά. Βάζουμε το σιρόπι στην άκρη για να κρυώσει.
  3. Ξαναπαίρνουμε το βούτυρο και προσεκτικά με ένα κουτάλι το ξαφρίζουμε
  4. ‘Επειτα παίρνουμε προσεκτικά την λιπαρή ουσία(το κίτρινο υγρό) και αφήνουμε στο κάτω μέρος την κρέμα γάλακτος. Με την βοήθεια μιας πετσέτας στραγγίζουμε τα υπόλοιπα υπολείμματα.Με αυτό τον τρόπο έχουμε το βούτυρο κλαριφιέ(αυτό θα χρησιμοποιήσουμε) και τα υπολείμματα από την κρέμα γάλακτος και τον ορό από το βούτυρο(δεν το χρειαζόμαστε).
  5. Συνεχίζουμε παίρνοντας το κανταίφι.Το ανοίγουμε καλά και το βάζουμε σε μια φόρμα 25χ35.
  6. Ύστερα το βρέχουμε πολύ καλά με το βούτυρο κλαριφιέ. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 30-40 λεπτά στους 160 c
  7. Μόλις ψηθεί το σιροπιάζουμε καλά.Το σιρόπι να ναι κρύο και το κανταίφι ζεστό.
  8. Συνεχίζουμε και φτιάχνουμε την κρέμα.Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1 λιτρο γάλα,200ml κρέμα γάλακτος, 250γρ ζάχαρη, 130γρ κορν φλάουρ,την υγρή βανίλια και ανακατεύουμε καλά πανω στην φωτιά ώσπου να πήξει.Αφού πήξει ρίχνουμε και το βούτυρο μέσα στην κρέμα
  9. Ρίχνουμε την κρέμα μέσα στο ταψάκι μας και την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη.Την αφήνουμε για λίγο έξω και έπειτα στο ψύγείο για 2 ώρες
  10. Φτιάχνουμε την σαντιγί μετά από 2 ώρες και χτυπάμε 400ml παγωμένη κρέμα γάλακτος με 30γρ ζαχαρη.
  11. Την βάζουμε πάνω από την κρέμα και κάνουμε σχέδια με ένα πιρούνι
  12. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1/2 ώρα.Τέλος στολίζουμε με φυστίκια Αιγίνης και κερασάκια.

Καλή σας Απόλαυση

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top