45'
Χρόνος Εκτέλεσης
120'
Χρόνος Αναμονής
20'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
33
Κομμάτια
Τα Πιο νόστιμα & αφράτα Λουκανικοπιτάκια
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την ζύμη:
- 600 γρ αλεύρι για τσουρέκι
- 160 γρ αγελαδινό βούτυρο
- 140 γρ γάλα
- 1 κτσ ζάχαρη
- 2 κτγ αλάτι
- 2 αυγά
- 9 γρ ξηρή μαγιά
Για την γέμιση:
- Μουστάρδα
- 300 γρ λουκάνικα
Για το άλειμμα:
- 1 αυγό
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε 160γρ λιωμένο βούτυρο, 2 αυγά,2 κτγ αλάτι, 1κτσ ζάχαρη, 9 γρ μαγιά, 140γρ γάλα και ανακατεύουμε.
- Έπειτα προσθέτουμε 600γρ αλεύρι για τσουρέκι και πλάθουμε μέχρι να γίνει μια ωραία ζύμη
- Ύστερα αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες
- Έπειτα κόβουμε την ζύμη στα 4 και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε στρόγγυλο σχήμα
- Προσθέτουμε αν θέλουμε μουστάρδα ή αφήνουμε σκέτο το ζυμάρι μας
- Στην συνέχεια βάζουμε γύρω γύρω τα λουκάνικά μας και κόβουμε τριγωνικά εκεί που υπάρχει το κάθε λουκάνικο
- Τα τυλίγουμε και τα αλείφουμε με αυγο το καθένα
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 20 λεπτά στους 180c
Tα λουκανοπιτάκια μας είναι έτοιμα αφράτα και λαχταριστά να τα απολαύσουμε
Καλη σας επιτυχία