fbpx

Τα Πιο νόστιμα & αφράτα Λουκανικοπιτάκια

45'

Χρόνος Εκτέλεσης

120'

Χρόνος Αναμονής

20'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

33

Κομμάτια

Τα Πιο νόστιμα & αφράτα Λουκανικοπιτάκια

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για την ζύμη:

  • 600 γρ αλεύρι για τσουρέκι
  • 160 γρ αγελαδινό βούτυρο
  • 140 γρ γάλα
  • 1 κτσ ζάχαρη
  • 2 κτγ αλάτι
  • 2 αυγά
  • 9 γρ ξηρή μαγιά

Για την γέμιση:

  • Μουστάρδα
  • 300 γρ λουκάνικα

Για το άλειμμα:

  • 1 αυγό

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε 160γρ λιωμένο βούτυρο, 2 αυγά,2 κτγ αλάτι, 1κτσ ζάχαρη, 9 γρ μαγιά, 140γρ γάλα και ανακατεύουμε.
  2. Έπειτα προσθέτουμε  600γρ αλεύρι για τσουρέκι και πλάθουμε μέχρι να γίνει μια ωραία ζύμη
  3. Ύστερα αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες
  4. Έπειτα κόβουμε την ζύμη στα 4 και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε στρόγγυλο σχήμα
  5. Προσθέτουμε αν θέλουμε μουστάρδα ή αφήνουμε σκέτο το ζυμάρι μας
  6. Στην συνέχεια βάζουμε γύρω γύρω τα λουκάνικά μας και κόβουμε τριγωνικά εκεί που υπάρχει το κάθε λουκάνικο
  7. Τα τυλίγουμε και τα αλείφουμε με αυγο το καθένα
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 20 λεπτά στους 180c

Tα λουκανοπιτάκια μας είναι έτοιμα αφράτα και λαχταριστά να τα απολαύσουμε

Καλη σας επιτυχία

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top