fbpx

Το Προφιτερόλ είναι το Αγαπημένο μου γλυκό!!!

40'

Χρόνος Εκτέλεσης

30'

Χρόνος Αναμονής

40'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

20

Μερίδες

Το Προφιτερόλ είναι το Αγαπημένο μου γλυκό!!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για τα σου:

  •  100 γρ αγελαδινό βούτυρο
  • 125 ml νερό
  • 125 ml γάλα
  • Λίγο αλάτι
  • 1 κτσ ζάχαρη
  • 150 γρ αλεύρι
  • 4 αυγά

Για την κρέμα:

  • 1 λίτρο γάλα
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 100 γρ κορν φλάουρ
  • 2 βανίλιες
  • 50 γρ αγελαδινό βούτυρο
  • 300 γρ κουβερτούρα 65%κακάο

Για την σαντιγί:

  •  400 ml κρέμα γάλακτος 35%λιπαρα
  • 100 γρ ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε με τα σου και σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 125ml νερό, 125ml γάλα, 100γρ βούτυρο, λίγο αλάτι, 1κτσ ζάχαρη και τα βάζουμε πάνω από την φωτιά ώσπου να λίωσει το βούτυρο.
  2. Έπειτα ρίχνουμε 150γρ αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια ωραία ζύμη σε μέτρια φωτιά.
  3. Συνεχίζουμε αποσύροντας από την φωτιά και ρίχνοντας τη ζύμη μας μέσα στο μίξερ και αναμυγνύουμε καλά ώσπου να κρυώσει.
  4. Ύστερα ρίχνουμε τα 4 αυγά μας ένα προς ένα μέσα στο μίξερ μας. Μόλις εχουμε ένα αφράτο μείγμα το βάζουμε μέσα στο κορνέ η με κουτάλι και σχηματίζουμε τα σουδάκια μας.
  5. Βρέχουμε με λίγο νερό τις κορυφές τους και στην συνέχεια τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 35-40 λεπτά στους 180 c (Απαγορεύεται να ανοίξουμε το φούρνο κατά διαδικασία ψησίματος)
  6. Αφού ψηθούν τα βάζουμε στην άκρη και σύνεχίζουμε με την κρέμα μας ρίχνοντας σε μια κατσαρόλα 1 λίτρο γάλα, 100γρ κορν φλάουρ, 200γρ ζάχαρη, 2 βανίλιες και βάζουμε την κατσαρόλα πάνω στην φωτιά
  7. Ανακατεύουμε ώσπου να πήξει το μείγμα.Ύστερα αποσύρουμε από την φωτιά ρίχνουμε 300γρ κουβερτούρα και 50γρ βούτυρο.
  8. Την βάζουμε σε ένα πυρέξ με μια μεμβράνη από πάνω μέσα στο ψυγείο για 1/2 ώρα.
  9. Στην συνέχεια ετοιμάζουμε την σαντιγί μας ρίχνοντας 400ml κρέμα γάλακτος και 100γρ ζάχαρη σε ένα μπολ και ανακατεύοντας μέχρι να γίνει η σαντιγί μας.
  10. Την τοποθετούμε σε ένα κορνε και βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο ανακατεύοντας την με ένα σύρμα για να αφρατέψει.
  11. Αρχίζουμε να στήνουμε το προφιτερόλ μας γεμίζοντας με σαντιγί ένα ένα τα σου και ρίχνοντας και την κρέμα μας από πάνω παράλληλα

Καλή σας επιτυχία

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top