20'
Χρόνος Εκτέλεσης
Εύκολο
Δυσκολία
4-6
Μερίδες
Φτιάξτε τις πιο τραγανές τηγανιτές μελιτζάνες που είναι καλύτερες από πατάτες τηγανιτές!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 2 λίτρα νερό
- 2 κτσ αλάτι
- 1 κτσ λευκό ξίδι
Για το μείγμα
- 4 μελιτζάνες
- 125 γρ ψιλό σιμιγδάλι
- 200 γρ καλαμποκάλευρο
- 200 γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 1,5 κτσ πάπρικα γλυκιά
- 2,5 κτσ αλάτι
- 1 κτγ ρίγανη
Για το τηγάνισμα
- Ηλιέλαιο
Για το dressing
- 200 γρ γιαούρτι
- 1 κτσ μουστάρδα
- Λίγο άνηθο
Εκτέλεση
- Σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε το νερό ,το αλάτι ,το λευκό ξίδι και ανακατεύουμε.
- Κόβουμε σε ροδέλλες τις μελιτζάνες και τις ρίχνουμε μέσα στο μπολ.
- Σε ένα πυρέξ προσθέτουμε το ψιλό σιμιγδάλι,το καλαμποκάλευρο , το αλεύρι γ.ο.χ , την γλυκιά πάπρικα, το αλάτι ,την ρίγανη και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα.
- Παίρνουμε λίγες κάθε φορά μελιτζάνες και τις πασπαλίζουμε μέσα στο μείγμα.
- Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το αφήνουμε να κάψει.
- Παίρνουμε μιά μία μελιτζάνα κάθε φορά και την βουτάμε γρήγορα σε ένα μπολ με νερό και έπειτα στο καυτό λάδι.
- Κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλες τις μελιτζάνες.
- Τις βουτάμε στο νερό πριν από το τηγάνι διότι με αυτόν τον τρόπο θωρακίζεται το μείγμα πάνω στην μελιτζάνα και γίνονται πιο τραγανές.
- Τις μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
- Σερβίρουμε με dressing βάζοντας σε ένα μπολ γιαούρτι ,μουστάρδα και λίγο άνηθο ανακατεύοντας τα.
Οι πιο νόστιμες και τραγανές μελιτζάνες είναι έτοιμες να τις απολαύσετε εσείς και η οικογένειά σας!!
Δεν θα τις χορταίνετε!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :