fbpx

Ξυδάτο Χταπόδι!!

10 λεπτά

Χρόνος Εκτέλεσης

50 λεπτά

Χρόνος Βρασίματος

Εύκολο

Δυσκολία

2-3

Μερίδες

Ξυδάτο Χταπόδι!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 950 γρ. Χταπόδι(καθαρισμένο)
  • 5-6 κόκκους μπαχάρι
  • 7-8 κόκκους από μαύρο πιπέρι
  • 2 φύλλα Δάφνης
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 120 γρ. Ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 150 γρ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

  • Ρίγανη

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε το χταπόδι.
  2. Κόβουμε και χωρίζουμε τη κουκούλα από τα πλοκάμια και πετάμε το κεφάλι.
  3. Σε μια κατσαρόλα 3 λίτρων τοποθετούμε το χταπόδι μαζί με το μπαχάρι, το πιπέρι, τα φύλλα δάφνης, το λευκό κρασί κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε για 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι.
  4. Προσθέτουμε το ξίδι από κόκκινο κρασί, το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10-15 λεπτά ακόμη με ανοιχτό καπάκι.
  5. Σερβίρουμε με το ζουμάκι, προσθέτουμε λίγη ρίγανη, κόβουμε και απολαμβάνουμε αυτόν τον πεντανόστιμο μεζέ.

Καλή σας επιτυχία!!

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN