10 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
50 λεπτά
Χρόνος Βρασίματος
Εύκολο
Δυσκολία
2-3
Μερίδες
Ξυδάτο Χταπόδι!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 950 γρ. Χταπόδι(καθαρισμένο)
- 5-6 κόκκους μπαχάρι
- 7-8 κόκκους από μαύρο πιπέρι
- 2 φύλλα Δάφνης
- 100 ml λευκό κρασί
- 120 γρ. Ξίδι από κόκκινο κρασί
- 150 γρ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
- Ρίγανη
Εκτέλεση
- Πλένουμε και καθαρίζουμε το χταπόδι.
- Κόβουμε και χωρίζουμε τη κουκούλα από τα πλοκάμια και πετάμε το κεφάλι.
- Σε μια κατσαρόλα 3 λίτρων τοποθετούμε το χταπόδι μαζί με το μπαχάρι, το πιπέρι, τα φύλλα δάφνης, το λευκό κρασί κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε για 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι.
- Προσθέτουμε το ξίδι από κόκκινο κρασί, το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10-15 λεπτά ακόμη με ανοιχτό καπάκι.
- Σερβίρουμε με το ζουμάκι, προσθέτουμε λίγη ρίγανη, κόβουμε και απολαμβάνουμε αυτόν τον πεντανόστιμο μεζέ.
Καλή σας επιτυχία!!