fbpx

Υπέροχη Πρασοκιμαδόπιτα (ΧΩΡΙΣ ΜΑΓΙΑ)!!!

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

35'

Χρόνος Ψησίματος

15 λεπτά

Χρόνος Αναμονής

Εύκολο

Δυσκολία

15

Μερίδες

Φτιάξτε μια Πεντανόστιμη Πρασοκιμαδόπιτα χωρίς μαγιά και θα την λατρέψετε!!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για την ζύμη

  • 750 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
  • 330 γρ σόδα
  • 20 γρ μπέικεν πάουντερ
  • 1 κτσ αλάτι
  • 170 γρ βούτυρο (κρύο) 

Για την γέμιση

  • 2 μέτρια πράσα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • Λίγο μαιντανό
  • Αλάτι+ πιπέρι
  • 500 γρ μοσχαρίσιο κιμά
  • 50 γρ ελαιόλαδο
  • 150 γρ τυρί φέτα
  • 80 γρ βούτυρο

Για το άλειμμα

  • 1 κρόκο+2 κτσ γάλα 35 εκ.

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι Γ.Ο.Χ.
  2. Αφού το κοσκινίσουμε ρίχνουμε την σόδα ,κόβουμε σε κυβάκια το παγωμένο βούτυρο και το ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι.
  3. Συνεχίζουμε και προσθέτουμε το αλάτι και το μπέικεν και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.
  4. Αφήνουμε την ζύμη μέσα στο μπολ να ξεκουραστεί(περίπου 15 λεπτά) και συνεχίζουμε φτιάχνοντας την γέμιση.
  5. Κόβουμε τα πράσα και το κρεμμύδι σε λεπτά κομμάτια και τα τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  6. Μόλις μαραθούν και μαγειρευτούν τα βάζουμε σε ένα γυάλινο μπολ και συνεχίζουμε στο ίδιο τηγάνι σπάζοντας τον κιμά.
  7. Τον μαγειρεύουμε πολύ καλά μέχρι να σωθούν τα υγρά του.
  8. Μόλις γίνει τον ρίχνουμε και αυτόν μέσα στο γυάλινο μπολ και τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά .
  9. Προσθέτουμε τον μαιντανό το αλάτι και το πιπέρι(ανάλογα την προτίμηση σας).
  10. Παίρνουμε ένα ταψάκι 35 εκ. και το λαδώνουμε .
  11. Κόβουμε την ζύμη στα 2 και αφού ανοίξουμε το πρώτο ζυμάρι στο πάτο ρίχνουμε την γέμιση(σημαντικό να έχει κρυώσει τελείως η γέμιση πριν την ρίξουμε).
  12. Μόλις ρίξουμε την γέμιση τρίβουμε το τυρί φέτα και ρίχνουμε σε κομματάκια το κρύο βούτυρο.
  13. Έπειτα ανοίγουμε και το 2ο φύλλο και το βάζουμε από πάνω από την γέμιση.
  14. Το πατάμε καλά στις άκρες και το χαράζουμε με ένα μαχαίρι.
  15. Αλείφουμε με έναν κρόκο και 2 κτσ γάλα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 30-35 λεπτά στους 180 c.
  16. Aφού ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει και η πρασοκιμαδόπιτα με τυρί είναι έτοιμη.
  17. Τόσο νόστιμη μια σπιτική πίτα που θα την λατρέψετε..

 

Καλή σας επιτυχία!!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top