fbpx

Η Καλύτερη Βασιλόπιτα του 2021!!

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

60'

Χρόνος Ψησίματος

120'

Χρόνος Αναμονής

Εύκολο

Δυσκολία

10

Μερίδες

Φέτος όπως και πέρσι σας υπόσχομαι να κάνετε την καλύτερη Βασιλόπιτα που υπάρχει!!Δείτε τα υλικά και φτιάξτε την βήμα βήμα!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 400 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
  • 300 γρ ζάχαρη
  • 250 γρ λιωμένο βούτυρο
  • 5 μεσαία αυγά
  • 150 γρ γάλα
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κτγ μαχλέπι
  • 1/2 κτγ κάρδαμο(κακουλέ)
  • 1/4 κτγ αλάτι
  • 20 γρ μπέικεν πάουντερ
  • 2 βανιλίνες
  • 2 γρ μαστίχα

Για το γλάσο:

  • 150 γρ λευκή κουβερτούρα
  • 15 γρ ηλιέλαιο

Για τον στολισμό:

  • Τρούφα σοκολάτας
  • Bitter άλειμμα σοκολάτας

Φόρμα 26 εκ.

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε την συνταγή και σε έναν πολυκόφτη ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά (μαστίχα , κακουλέ , ζάχαρη , βανιλίνες , μαχλέπι ) και τα θρυμματίζουμε όλα μαζί
  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους από 5 μεσαία αυγά και προσθέτουμε τα μπαχαρικά που θρυμματίσαμε
  3. Συνεχίζουμε ρίχνοντας 150 γρ γάλα, το ξύσμα από πορτοκάλι , 250 γρ λιωμένο βούτυρο και τα χτυπάμε ελαφρώς με το μίξερ
  4. Αφού τα χτυπήσουμε προσθέτουμε 400 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα
  5. Προσθέτουμε 20 γρ μπέικεν και αφού το ανακατέψουμε καλά το αφήνουμε στην άκρη
  6. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια από  5 αυγά και μαζί με μια πρέζα αλάτι ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μαρέγκα
  7. Προσθέτουμε σιγά σιγά την μαρεγκα στο άλλο μείγμα με απαλές κινήσεις για να μην χάσει τον όγκο του
  8. Σε μια φόρμα αφού έχουμε βάλει στο πάτο λαδόκολλα αλείφουμε γυρω γύρω στα πλαινά την φόρμας βούτυρο
  9. Ρίχνουμε το μείγμα προσθέτουμε το φλουρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 1 ώρα στους 180 c.
  10. Μόλις ψηθεί το βγάζουμε και μετά από λίγο το γυρνάμε από την άλλη πλευρά για να έχουμε από πάνω την ίσια πλευρά
  11. Αφού το αναποδογυρίσουμε ξεκινάμε να φτιάξουμε το γλάσο και σ ε ένα μπολάκι κόβουμε σε λεπτά κομμάτια 150 γρ λευκή κουβερτούρα μαζί με 15 γρ ηλιέλαιο
  12. Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε καλά την κουβερτούρα και την ρίχνουμε πάνω στην βασιλόπιτα
  13. Αφού το ρίξουμε τότε το βάζουμε στο ψυγείο για 1 με 1,5 ώρα να σταθεροποιηθεί το γλάσο
  14. Αφού σταθεροποιηθεί τότε σε ένα κορνέ βάζουμε το άλειμμα σοκολάτας και γράφουμε το έτος ευχές ή ότι άλλο θέλουμε. Συνεχίζουμε με την τρούφα σοκολάτας και στολίζουμε με ότι μας αρέσει

Η Βασιλόπιτα αυτή θα στολίσει σίγουρα το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι και θα είναι η καλύτερη που έχετε φτιάξει

Καλή σας χρονιά και καλή σας επιτυχία!!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top