fbpx

50 Νηστίσιμα Γαλακτομπουρεκάκια (Σιροπιαστές Μπουκίτσες)

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

60'

Χρόνος Αναμονής

80'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

50 κομμάτια

Μερίδες

50 Νηστίσιμα Γαλακτομπουρεκάκια (Σιροπιαστές Μπουκίτσες)

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για το σιρόπι:

  • 500 γρ ζάχαρη
  • 250 γρ νερό
  • Φλούδες από 1 λεμόνι
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 1 στικ κανέλας

Για την κρέμα:

  • 1 λίτρο γάλα αμυγδάλου
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 100 γρ ψιλό σιμιγδάλι
  • 2 βανιλίνες
  • 20 γρ κορν φλάουρ
  • 1 κτσ μαργαρίνη

Για την ζύμη:

  • 2 πακέτα φύλλο κρούστας
  • Ηλιέλαιο

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε να κάνουμε το σιρόπι και σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 500γρ ζάχαρη, 250γρ νερό,τις φλούδες λεμονιού,τον χυμό από λεμόνι,1 στικ κανέλας και βράζουμε για 2-3 λεπτά.Έπειτα αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει
  2. Συνεχίζουμε με την κρέμα και σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1 λίτρο γάλα αμυγδάλου, 200γρ ζάχαρη, 100γρ ψιλό σιμιγδάλι, 2  βανιλίνες, 20γρ κορν φλάουρ και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει
  3. Έπειτα αποσύρουμε από την φωτιά ρίχνουμε 1 κτσ μαργαρίνη και ανακατεύουμε καλά
  4. Προσθέτουμε την κρεμα σε ένα άλλο σκεύος και περιμένουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας που έχουμε ξεπαγώσει και παίρνουμε ένα ένα φύλλο το βρέχουμε με ηλιέλαιο και σε κάθε λωρίδα βάζουμε 1 κτσ περίπου από την κρέμα
  5. Αφού τελειώσουμε όλα τα φύλλα και από τα 2 πακέτα τα αλείφουμε ένα ένα με ηλιέλαιο και βάζουμε τα ταψάκια μας να ψηθούν(2 ταψάκια)σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 1 ώρα και 20 λεπτά στους 160 c
  6. Τα τελευταία 10 λεπτά πριν τα βγάλουμε τοποθετούμε το ταψί στον πάτο του φούρνου για να πάρει χρώμα και από κάτω. Μόλις ψησουμε και τα 2 ταψιά ρίχνουμε το μισό σιρόπι στο ένα ταψί και το άλλο μισό σιρόπι στο άλλο ταψι

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και έπειτα τα γαλακτομπουρεκάκια μας είναι έτοιμα πεντανόστιμα ότι πρέπει για ένα σούπερ γλυκισμα τις περιόδους της νηστείας

Καλή σας επιτυχία!!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top