30'
Χρόνος Εκτέλεσης
80'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
20
Μερίδες
Νηστίσιμο Φαγητό!! Αγιορείτικες Πατάτες Γιαχνί
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 1.300 γρ πατάτες
- 2 κρεμμύδια
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 3 ντομάτες
- 180 μλ ελαιόλαδο
- 2 κτσ πελτέ ντομάτας
- 1 πρέζα πιπέρι
- 1 πρέζα πάπρικα γλυκιά
- 2 κτγ αλάτι
- 2 φύλλα δάφνης
- νερό
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε και καθαρίζουμε 1300γρ πατάτες βαζοντάς τες μέσα σε νερό. Συνεχίζουμε και καθαρίζουμε 2 κρεμμύδια, 1 σκελίδα σκόρδο,τρίβουμε τις ντομάτες στον ρεντέ και κόβουμε τις πατάτες σε χοντρά κομμάτια
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα κρεμμύδια,το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί για 2-3 λεπτά
- Έπειτα προσθέτουμε τις πατάτες την σάλτσα ντομάτας,τον πελτέ ντομάτας,το πιπέρι,την γλυκιά πάπρικα,το αλάτι,τα 2 φύλλα δάφνης και ανακατεύουμε
- Τέλος ρίχνουμε νερό τόσο όσο για να καλυφθούν οι πατάτες
- Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να χυλώσει για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά
Το φαί μας είναι έτοιμο υπέροχο και πεντανόστιμο που όλοι θα το λατρέψουν και σεις θα το μαγειρεύετε πολύ συχνά
Καλή σας επιτυχία!!!!