30'
Χρόνος Εκτέλεσης
3 ώρες
Χρόνος Αναμονής
45'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
15
Μερίδες
Φτιάξτε αφράτη σοκολατόπιτα πεντανόστιμη χωρίς μίξερ!!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για το σιρόπι:
- 400 γρ νερό
- 500 γρ ζάχαρη
- 40 γρ κακάο σκόνη
- 80 γρ κουβερτούρα
Για την ζύμη:
- 3 αυγά
- 200 γρ βούτυρο αγελάδος
- 90 γρ κακάο σκόνη
- 150 γρ νερό
- 300 γρ ζάχαρη-
- 220 γρ χυμό πορτοκάλι
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 450 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
- 3 βανιλίνες
- 1 κτγ αλάτι
- 1 κτγ μαγειρική σόδα
- 2 κτγ μπέικεν πάουντερ
Για το γλάσο:
- 200 γρ κουβερτούρα
- 130 γρ γάλα
Ταψί 40×27
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 400γρ νερό, 500γρ ζάχαρη,40γρ κακάο και βράζουμε για 1 λεπτό.
- Αποσύρουμε από την φωτιά το σιρόπι και προσθέτουμε και 80γρ κουβερτούρα.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε 200γρ βούτυρο, 3 αυγά , 220γρ χυμό πορτοκάλι, 300γρ ζάχαρη, 90γρ κακάο, το ξύσμα από το πορτοκάλι, 150 γρ νερό , 3 βανίλιες, 1κτγ αλάτι ,1κτγ σόδα, 2κτγ μπέικεν και 450γρ αλεύρι.
- Ανακατεύουμε με ένα σύρμα όλα μαζί τα υλικά πολύ καλά.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ 40χ27 αφού πρώτα το έχουμε βουτυρώσει και πασπαλίσει με κακάο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40-45 λεπτά στους 170 c.
- Μόλις ψηθεί κάνουμε τρύπες σε όλη την πίτα και αμέσως ρίχνουμε το κρύο σιρόπι στην ζεστή Σοκολατόπιτα .
- Φτιάχνουμε το γλάσο ρίχνοντας 130γρ καυτό γάλα μέσα σε 200γρ κουβερτούρα.
- Το αφήνουμε για 1 λεπτό και έπειτα ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα.
- Περιλούζουμε όλη την πίτα ομοιόμορφα και την αφήνουμε να κρυώσει αρχικά σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα στο ψυγείο για 3 ώρες.
Η σοκολατόπιτα μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε εμείς και αγαπημένοι μας
Καλή σας Επιτυχία!!!
Δείτε το βίντεο!!