fbpx

Συνταγή για Αφράτη Σοκολατόπιτα!!(Χωρίς Μίξερ)

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

3 ώρες

Χρόνος Αναμονής

45'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

15

Μερίδες

Φτιάξτε αφράτη σοκολατόπιτα πεντανόστιμη χωρίς μίξερ!!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για το σιρόπι:

  • 400 γρ νερό
  • 500 γρ ζάχαρη
  • 40 γρ κακάο σκόνη
  • 80 γρ κουβερτούρα

Για την ζύμη:

  • 3 αυγά
  • 200 γρ βούτυρο αγελάδος
  • 90 γρ κακάο σκόνη
  • 150 γρ νερό
  • 300 γρ ζάχαρη-
  • 220 γρ χυμό πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 450 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
  • 3 βανιλίνες
  • 1 κτγ αλάτι
  • 1 κτγ μαγειρική σόδα
  • 2 κτγ μπέικεν πάουντερ

Για το γλάσο:

  • 200 γρ κουβερτούρα
  • 130 γρ γάλα

Ταψί 40×27

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 400γρ νερό, 500γρ ζάχαρη,40γρ κακάο και βράζουμε για 1 λεπτό.
  2. Αποσύρουμε από την φωτιά το σιρόπι και προσθέτουμε και 80γρ κουβερτούρα.
  3. Σε ένα μπολ ρίχνουμε 200γρ βούτυρο, 3 αυγά , 220γρ χυμό πορτοκάλι, 300γρ ζάχαρη, 90γρ κακάο, το ξύσμα από το πορτοκάλι, 150 γρ νερό , 3 βανίλιες, 1κτγ αλάτι ,1κτγ σόδα, 2κτγ μπέικεν και 450γρ αλεύρι.
  4. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα όλα μαζί τα υλικά πολύ καλά.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ 40χ27 αφού πρώτα το έχουμε βουτυρώσει και πασπαλίσει με κακάο.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40-45 λεπτά στους 170 c.
  7. Μόλις ψηθεί κάνουμε τρύπες σε όλη την πίτα και αμέσως ρίχνουμε το κρύο σιρόπι στην ζεστή Σοκολατόπιτα .
  8. Φτιάχνουμε το γλάσο ρίχνοντας 130γρ καυτό γάλα μέσα σε 200γρ κουβερτούρα.
  9. Το αφήνουμε για 1 λεπτό και έπειτα ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα.
  10. Περιλούζουμε όλη την πίτα ομοιόμορφα και την αφήνουμε να κρυώσει αρχικά σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα στο ψυγείο για 3 ώρες.

Η σοκολατόπιτα μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε εμείς και αγαπημένοι μας

Καλή σας Επιτυχία!!!

Δείτε το βίντεο!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN