30'
Χρόνος Εκτέλεσης
60'
Χρόνος Αναμονής
60'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
15
Μερίδες
Συνταγή!!για Πεντανόστιμη&Νηστίσιμη Σιροπιαστή Μηλόπιτα
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για το σιρόπι:
- 600 γρ ζάχαρη
- 500 γρ νερό
- 1 στικ κανέλας
Για την βάση:
- 400 γρ νερό
- 100 γρ ηλιέλαιο
- 200 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
- 200 γρ ψιλό σιμιγδάλι
- 100 γρ ζάχαρη
- 2 βανιλίνες
- 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
- 1 κτγ κανέλα σκόνη
- 500 γρ φύλλο κρούστας
Για την γέμιση:
- 5 μήλα
- Χυμό λεμόνι
Για το πασπάλισμα:
- 50 γρ ηλιέλαιο
- 70 γρ νερό
Ταψί 25×30
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε την συνταγή μας φτιάχνοντας πρώτα το σιρόπι.Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 500γρ νερό,600γρ ζάχαρη και το στικ κανέλας και το βράζουμε για 1 λεπτό.Αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη
- Συνεχίζουμε να κάνουμε το μείγμα και σε ένα μπολ ρίχνουμε 400γρ νερό, 100γρ ηλιέλαιο, 100γρ ζάχαρη, 200γρ αλεύρι, 200γρ ψιλό σιμιγδάλι, 1κτγ μπέικεν, 1κτγ κανέλα, 2 βανιλίνες και ανακατεύουμε καλά. Το αφήνουμε και αυτό στην άκρη
- Έπειτα κόβουμε το φύλλο κρούστας σε λεπτές λωρίδες και το αφρατεύουμε με τα χέρια μας. Καθαρίζουμε ένα ένα τα μήλα και τα ραντίζουμε με χυμό λεμόνι. Μετά τα τρίβουμε στον ρεντέ και τ ανακατεύουμε καλά μαζί με το λεμόνι που έχει μέσα στο μπολ
- Στήνουμε το γλυκό μας παίρνοντας το ταψί μας 25χ30 και ξεκινέμε με το 1/2 μείγμα.Μετά ρίχνουμε το φύλλο κρούστας,το τριμμένο μήλο έπειτα το άλλο 1/2 μείγμα ξανά το μήλο,το φύλλο κρούστας,το μήλο και τελειώνουμε με το φύλλο
- Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε 70γρ νερό με 50γρ ηλιέλαιο και βρέχουμε από πάνω το γλυκό μας
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 50-60 λεπτά στους 180 C Μόλις ψηθεί ρίχνουμε το κρύο σιρόπι στο καυτό γλυκό μας και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το κόψουμε
Το γλυκό είναι ετοιμο τέλειο πεντανόστιμο και νηστίσιμο που απλά θα σας ενθουσιασει
Καλή σας επιτυχία!!!