fbpx

Αφράτο Κεικ σαν Βαμβάκι με Κεφίρ! (ΧΩΡΙΣ ΜΙΞΕΡ)

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

60'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

10

Μερίδες

Φτιάξτε το πιο αφράτο Κεικ που υπάρχει με κεφίρ!! Είναι τόσο Νόστιμο Κεικ και θρεπτικό και όλα αυτά Χωρίς μίξερ!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για το κέικ:

  • 265 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
  • 2 μεσαία αυγά
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 200 γρ ηλιέλαιο
  • 100 γρ νερό
  • 2 βανιλίνες
  • 200 γρ κεφίρ
  • 1/4 κτγ μαγειρική σόδα
  • 20 γρ μπέικεν πάουντερ

Για τον Στολισμό: 

  • Μαρμελάδα ροδάκινο
  • Καρύδι

Φόρμα 26 εκ.

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε 2 μεσαία αυγά μαζί με 250 γρ ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη
  2. Προσθέτουμε 100 γρ νερό , 200 γρ ηλιέλαιο , 200 γρ κεφίρ, 2 βανιλίνες και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε
  3. Σε μια σίτα αφρατεύουμε 265 γρ αλεύρι γ.ο.χ και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα
  4. Προσθέτουμε 20 γρ μπέικεν και 1/4 κτγ μαγειρική σόδα, ενσωματώνουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα
  5. Σε μια αποσπώμενη φόρμα 26 εκ. τοποθετούμε στον πάτο μια λαδόκολλα και αλευρωβουτυρώνουμε καλά τα πλαινά
  6. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 45 λεπτά στους 160
  7. Mετά από 1/2 ώρα ψησίματος ανοίγουμε τον φούρνο και σκεπάζουμε το κέικ με μια λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 15 λεπτά
  8. Αφού ψηθεί και εφόσον είναι ακόμα ζεστό αλείφουμε από πάνω και στα πλαινά την μαρμελάδα της αρεσκείας μας
  9. Πασπαλίζουμε τριμμένο καρύδι και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το κόψουμε

Αφού κρυώσει το κεικ με το κεφίρ είναι έτοιμο να το απολαύσουμε είναι πεντανόστιμο και πάρα πολύ αφράτο σαν βαμβάκι

Καλή σας επιτυχία!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top