fbpx

Αυτά τα κοτοπιτάκια είναι τα πιο νόστιμα!

50'

Χρόνος Εκτέλεσης

150'

Χρόνος Αναμονής

20'

Χρόνος Ψησίματος

Μέτριο

Δυσκολία

20

Μερίδες

Αν σας αρέσουν τα κοτοπιτάκια αυτά σίγουρα είναι τα πιο νόστιμα!!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 700 γρ αλεύρι
  • 1 ξηρή μαγιά
  • 1 κούπα νερό
  • 1 κούπα ηλιέλαιο
  • 250 γρ γιαούρτι
  • 1 κτσ ζάχαρη
  • 2 κτγ αλάτι

Για την γέμιση

  • 500 γρ κοτόπουλο(στήθος)βρασμένο
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 5 μικρά μανιτάρια
  • 1 κτγ αλάτι
  • Λίγο πιπέρι
  • 60 γρ ζωμό από το βρασμένο κοτόπουλο
  • 2 κτσ γιαούρτι
  • 100 γρ από διάφορα τυριά

Για το άλειμμα

  • 1 αυγό
  • σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε πρώτα να φτιάξουμε την ζύμη και σε ένα μπολ ρίχνουμε την ξηρή μαγιά, το νερό , το γιαούρτι , το ηλιέλαιο ,την ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
  2. Αφού σχηματιστεί η ζύμη σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει 1-2 ώρες.
  3. Αφού φουσκώσει μετράμε και χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια των 60 γρ.
  4. Τα σκεπάζουμε να μην ξεραθούν και ξεκινάμε να φτιάχνουμε την γέμιση.
  5. Φτιάχνουμε την γέμιση ρίχνοντας σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι , την κόκκινη την πιπεριά, τα μανιτάρια , το αλάτι ,το πιπέρι , το στήθος από το κοτόπουλο και λίγο από τον ζωμό που το βράσαμε.
  6. Τα μαγειρεύουμε για λίγο μέχρι να σωθούν τα υγρά τους και την ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ.
  7. Προσθέτουμε το γιαούρτι και τα τριμμένα τυριά ανακατεύοντας καλά το μείγμα.
  8. Μετά αρχίζουμε και ανοίγουμε ένα ένα τα μπαλάκια και προσθέτουμε λίγο από την γέμιση μέσα στο καθένα.
  9. Τα κλείνουμε καλά και τα βάζουμε μέσα σε ένα ταψί πάνω σε λαδόκολλα.
  10. Αφού τα αφήσουμε να ξεκουραστούν για 30 λεπτά τα αλείφουμε με ένα αυγό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  11. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20 λεπτά στους 180 c.
  12. Tα κοτοπιτάκια είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε τόσο γευστικά που θα τα λατρέψετε!!!

Καλή σας επιτυχία!!!

 

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top