50'
Χρόνος Εκτέλεσης
150'
Χρόνος Αναμονής
20'
Χρόνος Ψησίματος
Μέτριο
Δυσκολία
20
Μερίδες
Αν σας αρέσουν τα κοτοπιτάκια αυτά σίγουρα είναι τα πιο νόστιμα!!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 700 γρ αλεύρι
- 1 ξηρή μαγιά
- 1 κούπα νερό
- 1 κούπα ηλιέλαιο
- 250 γρ γιαούρτι
- 1 κτσ ζάχαρη
- 2 κτγ αλάτι
Για την γέμιση
- 500 γρ κοτόπουλο(στήθος)βρασμένο
- λίγο ελαιόλαδο
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 5 μικρά μανιτάρια
- 1 κτγ αλάτι
- Λίγο πιπέρι
- 60 γρ ζωμό από το βρασμένο κοτόπουλο
- 2 κτσ γιαούρτι
- 100 γρ από διάφορα τυριά
Για το άλειμμα
- 1 αυγό
- σουσάμι
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε πρώτα να φτιάξουμε την ζύμη και σε ένα μπολ ρίχνουμε την ξηρή μαγιά, το νερό , το γιαούρτι , το ηλιέλαιο ,την ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
- Αφού σχηματιστεί η ζύμη σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει 1-2 ώρες.
- Αφού φουσκώσει μετράμε και χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια των 60 γρ.
- Τα σκεπάζουμε να μην ξεραθούν και ξεκινάμε να φτιάχνουμε την γέμιση.
- Φτιάχνουμε την γέμιση ρίχνοντας σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι , την κόκκινη την πιπεριά, τα μανιτάρια , το αλάτι ,το πιπέρι , το στήθος από το κοτόπουλο και λίγο από τον ζωμό που το βράσαμε.
- Τα μαγειρεύουμε για λίγο μέχρι να σωθούν τα υγρά τους και την ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και τα τριμμένα τυριά ανακατεύοντας καλά το μείγμα.
- Μετά αρχίζουμε και ανοίγουμε ένα ένα τα μπαλάκια και προσθέτουμε λίγο από την γέμιση μέσα στο καθένα.
- Τα κλείνουμε καλά και τα βάζουμε μέσα σε ένα ταψί πάνω σε λαδόκολλα.
- Αφού τα αφήσουμε να ξεκουραστούν για 30 λεπτά τα αλείφουμε με ένα αυγό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20 λεπτά στους 180 c.
- Tα κοτοπιτάκια είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε τόσο γευστικά που θα τα λατρέψετε!!!
Καλή σας επιτυχία!!!