30'
Χρόνος Εκτέλεσης
60
Χρόνος Αναμονής
55'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
12
Μερίδες
Μια Μαμαδίστικη και Πεντανόστιμη Γαλάτόπιτα για όλες τις ώρες!!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 1,3 μλ γάλα
- 200 μλ κρέμα γάλακτος
- 300 γρ ζάχαρη
- 120 γρ σιμιγδάλι
- 50 γρ αλεύρι
- 3 βανίλιες
- 100 γρ βούτυρο
- 4 αυγά
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε την συνταγή και σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη.
- Το αφήνουμε να βράσει.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ψιλό σιμιγδάλι, το αλεύρι και τις βανιλίνες.
- Αφού βράσει το γάλα ρίχνουμε το μείγμα με το σιμιγδάλι το αλεύρι και τις βανιλίνες και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
- Αφού πήξει το αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας τα αυγά.
- Μόλις ρίξουμε και τα αυγά προσθέτουμε και το βούτυρο.
- Σε ένα πυρέξ 25χ30 αφού το έχουμε βουτυρώσει και το έχουμε πασπαλίσει με ψιλό σιμιγδάλι ρίχνουμε το μείγμα.
- Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 c για 30-35 λεπτά.
- Μετά από 15 λεπτά αφού ψήνεται ανοίγουμε για λίγο τον φούρνο να φύγει η πολύ θερμοκρασία από τον φούρνο και συνεχίζουμε να ψήνουμε για ακόμα 15 με 20 λεπτά.
- Την βγάζουμε από τον φούρνο αφού έχει ψηθεί και την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.
- Μόλις κρυώσει είναι έτοιμη να την κόψουμε και να την απολαύσουμε.
- Μια υπέροχη και πανεύκολη συνταγή που θα την αγαπήσετε!!
Καλή σας επιτυχία!!!