fbpx

Πάστα Ταψιού με Πραλίνα εύκολη και Νόστιμη!!

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

180'

Χρόνος Αναμονής

9'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

15

Μερίδες

Λαχταριστή Πάστα πραλίνα που σίγουρα θα σας ζητάνε συνταγή!!!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • Για την βάση
  • 230 γρ μερέντα
  • 50 γρ βούτυρο
  • 100 γρ γάλα
  • 100 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 κρόκοι
  • 2 βανίλιες
  • Για την κρέμα
  • 250 γρ μόρφατ
  • 230 γρ μερέντα
  • 20 γρ κακάο σκόνη
  • Για την λευκή κρέμα
  • 250 γρ μόρφατ
  • 50 γρ ζάχαρη
  • πασπαλίζουμε με μαύρη σοκολάτα
  • Φόρμα
    25×30

Εκτέλεση

Παντεσπάνι

  • Σε ένα μπολ θα βάλουμε 1 κουτάκι πραλίνας( 230 γρ) 3 μεσαίους κρόκους  50 γρ λιωμένο βούτυρο , 100 γρ γάλα .
  •  Κοσκινίζουμε το  αλεύρι που φουσκώνει μόνο του μαζί με τις 2 βανίλιες και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
  • Βουτυροαλευρώνουμε ενα ταψί 25χ30 και ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε για 9 λεπτά στον αέρα σε  προθερμασμένο φούρνο!!
  • Οταν βγάλουμε το παντεσπάνι το ραντίζουμε  με γάλα με ένα πινέλο   και το αφήνουμε στην άκρη!!
  • Ανοίγουμε την φυτική σαντιγί από την κονσέρβα χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός για 5 με 6 λεπτά να αφρατέψει  και ρίχνουμε τα άλλα 230 γρ πραλίνα .
  • Συνεχίζουμε το χτύπημα  και μόλις ενσωματωθεί ρίχνουμε και τα 20 γρ άγλυκο κακάο και συνεχίζουμε το Χτύπημα .
  • Όταν ειναι έτοιμη η κρέμα τότε την απλώνουμε πάνω στο παντεσπάνι το οποίο πρέπει να ειναι κρύο !!
  • Στο μπολ βάζουμε την φυτική σαντιγί σε κονσέρβα και χτυπάμε για περίπου 5-6 λεπτα να αφρατέψει.
  • Επειτα ρίχνουμε 50 γρ ζαχαρη και με την βοήθεια ενός κορνέ βάζουμε την υπόλοιπη λευκή κρέμα.
  • Τέλος με ένα πιλνερ κόβουμε σε ψιλά κομμάτια μαύρη σοκολάτα!!!
  • Το αφήνουμε στο ψυγείο 2-3 ώρες και είναι έτοιμο να το απολαύσετε!!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top