30'
Χρόνος Εκτέλεσης
180'
Χρόνος Αναμονής
9'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
15
Μερίδες
Λαχταριστή Πάστα πραλίνα που σίγουρα θα σας ζητάνε συνταγή!!!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- Για την βάση
- 230 γρ μερέντα
- 50 γρ βούτυρο
- 100 γρ γάλα
- 100 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 3 κρόκοι
- 2 βανίλιες
- Για την κρέμα
- 250 γρ μόρφατ
- 230 γρ μερέντα
- 20 γρ κακάο σκόνη
- Για την λευκή κρέμα
- 250 γρ μόρφατ
- 50 γρ ζάχαρη
- πασπαλίζουμε με μαύρη σοκολάτα
- Φόρμα
25×30
Εκτέλεση
Παντεσπάνι
- Σε ένα μπολ θα βάλουμε 1 κουτάκι πραλίνας( 230 γρ) 3 μεσαίους κρόκους 50 γρ λιωμένο βούτυρο , 100 γρ γάλα .
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του μαζί με τις 2 βανίλιες και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
- Βουτυροαλευρώνουμε ενα ταψί 25χ30 και ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε για 9 λεπτά στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο!!
- Οταν βγάλουμε το παντεσπάνι το ραντίζουμε με γάλα με ένα πινέλο και το αφήνουμε στην άκρη!!
- Ανοίγουμε την φυτική σαντιγί από την κονσέρβα χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός για 5 με 6 λεπτά να αφρατέψει και ρίχνουμε τα άλλα 230 γρ πραλίνα .
- Συνεχίζουμε το χτύπημα και μόλις ενσωματωθεί ρίχνουμε και τα 20 γρ άγλυκο κακάο και συνεχίζουμε το Χτύπημα .
- Όταν ειναι έτοιμη η κρέμα τότε την απλώνουμε πάνω στο παντεσπάνι το οποίο πρέπει να ειναι κρύο !!
- Στο μπολ βάζουμε την φυτική σαντιγί σε κονσέρβα και χτυπάμε για περίπου 5-6 λεπτα να αφρατέψει.
- Επειτα ρίχνουμε 50 γρ ζαχαρη και με την βοήθεια ενός κορνέ βάζουμε την υπόλοιπη λευκή κρέμα.
- Τέλος με ένα πιλνερ κόβουμε σε ψιλά κομμάτια μαύρη σοκολάτα!!!
- Το αφήνουμε στο ψυγείο 2-3 ώρες και είναι έτοιμο να το απολαύσετε!!!