30'
Χρόνος Εκτέλεσης
35'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
15
Μερίδες
Αγιορείτικη Συνταγή!!Νηστίσιμη Γλυκιά Ρυζόπιτα
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 500 γρ ρύζι Καρολίνα
- 1000 γρ νερό
- 180 γρ καρύδια
- 180 γρ σταφίδες
- 200 γρ ελαιόλαδο
- 200 γρ ζάχαρη
- 500 γρ φύλλο κρούστας
- 70 γρ νερό
- κανέλα
Ταψί 40×27
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 500γρ ρύζι και 1000γρ νερό και το βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να εξατμιστεί το νερό . το ρύζι μπορεί να κρατάει λίγο αλλά θα ψηθεί και στο φούρνο
- Συνεχίζουμε και σε ένα γουδί σπάμε 180 γρ καρύδια όχι πάρα πολύ ίσα ίσα να σπάσουνε .Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθετουμε και 180 γρ σταφίδες ανακατεύοντάς τα μαζί
- Έπειτα ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας που έχουμε ξεπαγώσει πρώτα 2 ώρες πριν. Σε ένα πυρέξ στρώνουμε το φύλλο και το πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο αυτο το κάνουμε σε κάθε φύλλο.Σε κάθε φύλλο εκτός από ελαιόλαδο ρίχνουμε και ζάχαρη. Στα πρώτα 4 φύλλα στρώνουμε την μισή ποσότητα από το ρύζι,την μισή ποσότητα από τα καρύδια και τις σταφίδες τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα
- Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με το λάδωμα και την ζάχαρη των φύλλων και στα επόμενα 4 φύλλα στρώνουμε την άλλη μισή ποσότητα από το ρύζι,τα καρύδια και τις σταφίδες
- Βάζουμε τα υπόλοιπα 4 φύλλα και χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια
- Μετά βρέχουμε με νερό και βάζουμε την πίτα να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 20 λεπτά στους 200 c και ακόμα 15 λεπτά στον πάτο του φουρνου
Μόλις ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει και η πίτα μας είναι έτοιμη,πεντανόστιμη μια υπέροχη νηστίσιμη συνταγη για να την απολαύσουμε εμείς και οι δικοί μας ανθρωποι σε περιόδους νηστείας και όχι μόνο
Καλή σας επιτυχία!!!