30'
Χρόνος Εκτέλεσης
60'
Χρόνος Αναμονής
50'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
15
Μερίδες
Χριστουγεννιάτικη Απόλαυση! Ότι πιο εύκολο αν Γιορτάζεις
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την κρέμα:
- 300 γρ γάλα
- 70 γρ ζάχαρη
- 30 γρ κoρν φλάουρ
- 2 βανιλίνες
- 40 γρ ινδοκάρυδο
Για το κέικ:
- 4 αυγά
- 200 γρ ζάχαρη
- 110 γρ ηλιέλαιο
- 100 γρ γάλα
- 180 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
- 40 γρ κακάο σκόνη
- 20 γρ μπέικεν πάουντερ
- 2 βανιλίνες
Για την σαντιγύ:
- 250 γρ φυτική κρέμα γάλακτος
- 30 γρ ζάχαρη
Για το στόλισμα:
- κακάο σκόνη
Ταψί 24 cm
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε πρώτα με την κρέμα και σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 300γρ γάλα,70γρ ζάχαρη, 30 γρ κορν φλάουρ, 40γρ ινδοκάρυδο, 2 βανίλιες και ανακατεύουμε πολύ καλά πάνω στην φωτιά ώσπου να πήξει
- Μετα το ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη,να εφάπτεται καλά πάνω στην κρέμα και το αφήνουμε να κρυώσει
- Συνεχίζουμε με το κεικ και σε ένα μπολ ρίχνουμε 4 αυγά ,200γρ ζάχαρη , 110 γρ ηλιέλαιο, 100γρ γάλα και ανακατεύουμε καλά
- Έπειτα προσθέτουμε 180γρ αλεύρι, 40γρ κακάο, 20γρ μπέικεν και τις βανίλιες και ανακατεύουμε ξανα
- Σε μια 24 εκ. φόρμα αφού την έχουμε αλευροβουτυρώσει προσθέτουμε το μισό μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 20 λεπτά στους 170 c
- Μόλις ψηθεί παίρνουμε την κρέμα και την αφρατεύουμε με ένα σύρμα και την απλώνουμε προσεκτικά πάνω από το κέικ που ψήσαμε .Πρέπει να αφήσουμε 1 πόντο κενό από τις ακρες
- Ρίχνουμε από πάνω και το άλλο μισό μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 30 λεπτά στους 170 c
- Μόλις ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει καλά Αφού κρυώσει χτυπάμε την σαντιγί και με την βοήθεια ενός κορνε την τοποθετούμε προσεκτικά στο πάνω μέρος της τούρτας
- Πασπαλίζουμε με λίγο κακάο η με ότι άλλο μας αρέσει(τρούφα,καρύδια,κομμάτια σοκολάτας)
Η τούρτα μας είναι έτοιμη μια τούρτα πανεύκολα χωρίς κόπο ιδανική για γιορτές γενέθλια και ότι άλλο σας αρέσει.Πεντανόστιμη τούρτα που θα την λατρέψετε
Καλή σας επιτυχία!!!