5'
Χρόνος Εκτέλεσης
30'
Χρόνος Αναμονής
30'-35'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
15
Κομμάτια
Αλλιώτικη Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο που θα την φτιάχνετε συνέχεια!!Κολοκυθόπιτα σαν πίτσα!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για τα κολοκυθάκια
- 2 κολοκυθάκια(600 γρ)
- αλάτι
Για το μείγμα
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 250 γρ νερό(συνολικά 300 γρ υγρό στοιχείο)
- 130 γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 100 γρ αλεύρι καλαμποκιού
- 20 γρ μπέικεν πάουντερ
- 1/2 κτγ αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
Για το πασπάλισμα
- 150 γρ ημίσκληρο τυρί
- 50 γρ τυρί κεφαλοτύρι
Ταψί 46 εκ.
Εκτέλεση
- Κόβουμε σε φέτες 2 κολοκυθάκια και τα τα αλατίζουμε για να βγάλουν τα υγρά τους.
- Τα ρίχνουμε μέσα σε ένα σουρωτήρι με ένα μπολ από κάτω και τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους για 1/2 ώρα.
- Κόβουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε στην άκρη.
- Μετράμε το υγρό στοιχείο που έβγαλαν τα κολοκυθάκια (περίπου 50 γρ) και ρίχνουμε μέσα στο μπολ το νερό(συνολικά θα έχουμε 300 γρ υγρό στοιχείο).
- Προσθέτουμε το αλεύρι γ.ο.χ, το αλεύρι καλαμποκιού,το μπέικεν , το αλάτι , το κρεμμύδι , το πιπέρι , τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε το μείγμα.
- Το στρώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα 46 εκ. και προσθέτουμε λίγη ρίγανη.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-25 λεπτά στους 170 c.
- Το βγάζουμε από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με ημίσκληρο τυρί και με κεφαλοτύρι.
- Το ψήνουμε για ακόμη 5-8 λεπτά.
- Η πιο νόστιμη και εύκολη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο είναι έτοιμη να την απολαύσετε εσείς και η οικογένειά σας!!
Ιδανική για όλες τις ώρες της μέρας!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :