fbpx

Αλλιώτικη Κολοκυθόπιτα (χωρίς φύλλο) σαν πίτσα!!

5'

Χρόνος Εκτέλεσης

30'

Χρόνος Αναμονής

30'-35'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

15

Κομμάτια

Αλλιώτικη Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο που θα την φτιάχνετε συνέχεια!!Κολοκυθόπιτα σαν πίτσα!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για τα κολοκυθάκια

  • 2 κολοκυθάκια(600 γρ)
  • αλάτι

Για το μείγμα

  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 250 γρ νερό(συνολικά 300 γρ υγρό στοιχείο)
  • 130 γρ αλεύρι γ.ο.χ
  • 100 γρ αλεύρι καλαμποκιού
  • 20 γρ μπέικεν πάουντερ
  • 1/2 κτγ αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη

Για το πασπάλισμα

  • 150 γρ ημίσκληρο τυρί
  • 50 γρ τυρί κεφαλοτύρι


Ταψί 46 εκ.

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε σε φέτες 2 κολοκυθάκια και τα τα αλατίζουμε για να βγάλουν τα υγρά τους.
  2. Τα ρίχνουμε μέσα σε ένα σουρωτήρι με ένα μπολ από κάτω και τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους για 1/2 ώρα.
  3. Κόβουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε στην άκρη.
  4. Μετράμε το υγρό στοιχείο που έβγαλαν τα κολοκυθάκια (περίπου 50 γρ) και ρίχνουμε μέσα στο μπολ το νερό(συνολικά θα έχουμε 300 γρ υγρό στοιχείο).
  5. Προσθέτουμε το αλεύρι γ.ο.χ, το αλεύρι καλαμποκιού,το μπέικεν , το αλάτι , το κρεμμύδι , το πιπέρι , τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε το μείγμα.
  6. Το στρώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα 46 εκ. και προσθέτουμε λίγη ρίγανη.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-25 λεπτά στους 170 c.
  8. Το βγάζουμε από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με ημίσκληρο τυρί και με κεφαλοτύρι.
  9. Το ψήνουμε για ακόμη 5-8 λεπτά.
  10. Η πιο νόστιμη και εύκολη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο είναι έτοιμη να την απολαύσετε εσείς και η οικογένειά σας!!

Ιδανική για όλες τις ώρες της μέρας!!

Καλή σας επιτυχία!!

Δείτε το βίντεο εδώ :

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN