10'
Χρόνος Εκτέλεσης
2-3 ώρες
Χρόνος Αναμονής
30'-35'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
12
Μερίδες
Παραδοσιακή Καρυδόπιτα με επαγγελματικό αποτέλεσμα!!Συνταγή Ζαχαροπλαστείου
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την καρυδόπιτα
- 400 γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 3 μέτρια αυγά
- 150 γρ ζάχαρη
- 250 γρ ηλιέλαιο
- 200 γρ τριμμένο καρύδι
- 200 γρ χυμό πορτοκάλι
- 1/2 κτγ μαγειρική σόδα
- 1 κτσ κανέλα
- 2 βανιλίνες
- 1/4 κτγ γαρίφαλο
- 20 γρ μπέικεν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
Για το σιρόπι
- 800 γρ νερό
- 800 γρ ζάχαρη
- Φλούδες από 1 λεμόνι
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
Ταψί 35χ25 εκ.
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια από 3 μέτρια αυγά , μια πρέζα από αλάτι και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει μαρέγκα.
- Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε τους κρόκους από 3 μέτρια αυγά , την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Ρίχνουμε πολύ σιγά το ηλιέλαιο ανακατεύοντας συνεχώς.
- Μέσα στον χυμό πορτοκάλι ρίχνουμε την σόδα και ανακατεύουμε μέχρι να αφρίσει το μείγμα και το ρίχνουμε μέσα στο μπολ.
- Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρίφαλο ,τις βανιλίνες , το μπέικεν και το αλεύρι κοσκινίζοντάς το.
- Ανακατεύουμε το μείγμα με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Προσθέτουμε την μαρέγκα μέσα στο μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς και ρίχνουμε τα τριμμένα καρύδια.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα και το ρίχνουμε μέσα σε ένα ταψί 35χ25 εκ. αφού πρώτα το έχουμε αλείψει με ηλιέλαιο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 30-35 λεπτά στους 180 c.
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό , την ζάχαρη , τις φλούδες λεμονιού, τον χυμό λεμόνι και βράζουμε για 5 λεπτά.
- Κόβουμε σε κομμάτια την καρυδόπιτα και προσθέτουμε το σιρόπι.
- Πρέπει και τα 2 να ναι χλιαρά.
- Αφήνουμε την καρυδόπιτα να τραβήξει το σιρόπι για 2-3 ώρες.
Θα ναι Η πιο νόστιμη και εύκολη καρυδόπιτα με επαγγελματικό αποτέλεσμα που έχετε φτιάξει ποτέ σας!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :