fbpx

Αλλιώτικος Νηστίσιμος Μουσακάς που όλοι θα αγαπήσουν!!

20'

Χρόνος Εκτέλεσης

25'-30'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

6-7

Μερίδες

Αλλιώτικος νηστίσιμος Μουσακάς που μικροί και μεγάλοι θα τον λατρέψουν!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για τις πατάτες

  • 4 πατάτες
  • ελαιόλαδο
  • 1 κτγ πάπρικα γλυκιά
  • 1/4 κτγ σκόρδο σε σκόνη
  • Ρίγανη
  • 1 κτγ αλάτι

Για τον κιμά με μανιτάρια

  • 600 γρ μανιτάρια πλευρώτους
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • ελαιόλαδο
  • 300 γρ ντομάτα κονκασέ
  • Λίγο νερό
  • 1,5 κτγ αλάτι
  • Πιπέρι

Για τις μελιτζάνες

  • 3 μικρές μελιτζάνες
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Ρίγανη
  • 1/2 κτγ σκόρδο σε σκόνη


Ταψί 25χ30 εκ.

 

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε σε μικρές φέτες τις πατάτες και τις σωτάρουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο.
  2. Προσθέτουμε αλάτι , πάπρικα γλυκιά, ρίγανη, σκόρδο σε σκόνη και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 12-15 λεπτά.
  3. Τις ρίχνουμε σε ένα ταψί 25χ30 εκ . και τις αφήνουμε στην άκρη.
  4. Κόβουμε ένα κρεμμύδι το σωτάρουμε με ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.
  5. Θρυμματίζουμε σε έναν πολυκόφτη τα μανιτάρια και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι.
  6. Τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά.
  7. Προσθέτουμε ντομάτα κονκασέ , αλάτι , πιπέρι , ρίγανη και λίγο νερό.
  8. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 7 λεπτά.
  9. Ρίχνουμε τον κιμά από μανιτάρια πάνω από τις πατάτες και τον στρώνουμε ομοιόμορφα.
  10. Κόβουμε σε φέτες τις μελιτζάνες και τις ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ.
  11. Προσθέτουμε αλάτι , ελαιόλαδο, πιπέρι , σκόρδο σε σκόνη , ρίγανη και τις ανακατεύουμε πολύ καλά.
  12. Τις βάζουμε στην σειρά πάνω από τον κιμά με τα μανιτάρια.
  13. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 25-30 λεπτά στους 180 c.
  14. Σερβίρουμε με ντοματίνια ή με ότι άλλο μας αρέσει.

Πεντανόστιμη οικονομική και νηστίσιμη συνταγή με έναν αλλιώτικο μουσακά για όλη την οικογένεια!!

Καλή σας επιτυχία!!

δείτε το βίντεο εδώ :

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN