20'
Χρόνος Εκτέλεσης
25'-30'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
6-7
Μερίδες
Αλλιώτικος νηστίσιμος Μουσακάς που μικροί και μεγάλοι θα τον λατρέψουν!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για τις πατάτες
- 4 πατάτες
- ελαιόλαδο
- 1 κτγ πάπρικα γλυκιά
- 1/4 κτγ σκόρδο σε σκόνη
- Ρίγανη
- 1 κτγ αλάτι
Για τον κιμά με μανιτάρια
- 600 γρ μανιτάρια πλευρώτους
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- ελαιόλαδο
- 300 γρ ντομάτα κονκασέ
- Λίγο νερό
- 1,5 κτγ αλάτι
- Πιπέρι
Για τις μελιτζάνες
- 3 μικρές μελιτζάνες
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- Ρίγανη
- 1/2 κτγ σκόρδο σε σκόνη
Ταψί 25χ30 εκ.
Εκτέλεση
- Κόβουμε σε μικρές φέτες τις πατάτες και τις σωτάρουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε αλάτι , πάπρικα γλυκιά, ρίγανη, σκόρδο σε σκόνη και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 12-15 λεπτά.
- Τις ρίχνουμε σε ένα ταψί 25χ30 εκ . και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Κόβουμε ένα κρεμμύδι το σωτάρουμε με ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.
- Θρυμματίζουμε σε έναν πολυκόφτη τα μανιτάρια και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι.
- Τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε ντομάτα κονκασέ , αλάτι , πιπέρι , ρίγανη και λίγο νερό.
- Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 7 λεπτά.
- Ρίχνουμε τον κιμά από μανιτάρια πάνω από τις πατάτες και τον στρώνουμε ομοιόμορφα.
- Κόβουμε σε φέτες τις μελιτζάνες και τις ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε αλάτι , ελαιόλαδο, πιπέρι , σκόρδο σε σκόνη , ρίγανη και τις ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Τις βάζουμε στην σειρά πάνω από τον κιμά με τα μανιτάρια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 25-30 λεπτά στους 180 c.
- Σερβίρουμε με ντοματίνια ή με ότι άλλο μας αρέσει.
Πεντανόστιμη οικονομική και νηστίσιμη συνταγή με έναν αλλιώτικο μουσακά για όλη την οικογένεια!!
Καλή σας επιτυχία!!
δείτε το βίντεο εδώ :