fbpx

Αλμυρά Κουλουράκια της Γιαγιάς (Τα πιο Νόστιμα)

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

15'

Χρόνος Αναμονής

25'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

44 κομμάτια

Μερίδες

Αλμυρά Κουλουράκια της Γιαγιάς (Τα πιο Νόστιμα)

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γρ βιταμ
  • 2 κτγ ζάχαρη
  • 90 γρ γάλα
  • 1 κτγ αλάτι
  • 1 αυγό

Για το άλειμμα:

  • 1 αυγό
  • Σκληρό τυρί

44 κομμάτια

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε και χτυπάμε 250 γρ βούτυρο με 2κτγ ζάχαρη και 1κτγ αλάτι αφού πρώτα το έχουμε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου τουλάχιστον μια ώρα πριν
  2. Συνεχίζουμε και προσθέτουμε 1 αυγό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Έπειτα ρίχνουμε 90γρ γάλα και σιγά σιγά 500γρ αλεύρι και ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να γίνει μια ωραία ζύμη
  3. Σκεπάζουμε και βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο για 15 λεπτά
  4. Στην συνέχεια βγάζουμε από το ψυγείο και αφού μετράμε μια μια την ζύμη για να ναι όλα όμοια τα κουλουράκια,πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε. Αλείφουμε με ένα αυγό ένα ένα και έπειτα προσθέτουμε σκληρό τυρί (Κεφαλοτύρι,Παρμεζάνα κ.α)
  5. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά στους 180 c

Τα κουλουράκια είναι έτοιμα πεντανόστιμα απλά και εύκολα

Καλή σας επιτυχία!!!

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top