30'
Χρόνος Εκτέλεσης
90'
Χρόνος Αναμονής
35'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
20
Μερίδες
Φανταστικό Δίχρωμο Κέικ Πουτίνγκα!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την κρέμα:
- 1100 ml γάλα
- 90 γρ κορν φλάουρ
- 230 γρ ζάχαρη
- 30 γρ βούτυρο
- 1 κτσ βανίλια
- 1 πακέτο(100γρ)σαντιγί σκόνη
Για το κέικ:
- 5 αυγά
- 230 γρ ζάχαρη
- 200 γρ ηλιέλαιο
- 250 γρ γάλα
- 380 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
- 2 κτγ μπέικεν πάουντερ
- 1/2 κτγ αλάτι
- 1 κτσ υγρή βανίλια
- 2 κτσ γάλα
- 2 κτσ κακάο σκόνη
Για το βρέξιμο της βάσης:
- 220 γρ γάλα
Για το γλάσο
- 300 γρ κουβερτούρα
- 150 γρ γάλα
Για το στόλισμα:
- 150 γρ σαντιγί
Ταψί 40×27
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε με την κρέμα μας και σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1100ml γάλα,90γρ κορν φλάουρ, 230γρ ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά πάνω στην φωτιά ώσπου να πήξει
- Έπειτα αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε 30γρ βούτυρο και 1κτσ υγρή βανίλια
- Τοποθετούμε την κρέμα σε ένα γυάλινο μπολ και ανακατεύουμε καλά με το μίξερ μέχρι αν πέσει η θερμοκρασία της.Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την βάζουμε σστο ψυγείο για 1 ώρα
- Συνεχίζουμε με την βάση του κέικ και σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε 5 αυγά, 230γρ ζάχαρη και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν
- Επειτα προσθέτουμε 200γρ ηλιέλαιο, 250γρ γάλα, 380γρ αλεύρι, 2κτγ μπέικεν ,1/2 κτγ αλάτι, 1κτσ υγρή βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα
- Ρίχνουμε το μισό μείγμα σε ένα γυάλινο πυρέξ 40χ27 και στο αλλο μισο προσθέτουμε 2 κτσ γάλα και κακάο σκόνη.Ρίχνουμε και το άλλο μισό προσεκτικά πάνω στο άλλο και με ένα καλαμάκι κάνουμε προσεκτικά σχήματα
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 30-35 λεπτά στους 180 c
- Αφού έχει ψηθεί βρέχουμε όλο το παντεσπάνι με 220γρ γάλα και το βάζουμε στην άκρη.
- Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και προσθέτουμε ένα πακέτο σαντιγί σε σκόνη και ανακατεύουμε πολύ καλά.Το ρίχνουμε πάνω από το την βάση μας και την στρώνουμε καλά
- Φτιάχνουμε το γλάσο.Σε ένα μπολ σπάμε 300γρ κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και προσθέτουμε 150γρ βραστό γάλα.Αφήνουμε για 1 λεπτό και έπειτα ανακατεύουμε πολύ καλά για να λιώσει η κουβερτούρα
- Ρίχνουμε το γλάσο πάνω από την κρέμα προσεκτικά να πάει παντου και μετα με την βοήθεια ενός κορνε κάνουμε γραμμές με την σαντιγί
- Με μια οδοντογλυφίδα τραβάμε τις γραμμές και δίνουμε ένα πολύ ωραίο σχήμα
- Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1/2 ώρα
Μετά από 1/2 ώρα το γλυκό μας είναι έτοιμο πεντανόστιμο και εμφανίσιμο για κάθε μας περίσταση
Καλή σας επιτυχία!!!