fbpx

Ανάποδη Ζουμερή Ροδακινόπιτα στο Τσακ Μπαμ!! – Απογειώστε την με μια μπάλα Παγωτό από πάνω – Γλυκό!!

10'

Χρόνος Εκτέλεσης

45΄

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

8

Μερίδες

Εάν αγαπάτε τα ροδάκινα τότε αυτή η ανάποδη ζουμερή Ροδανικόπιτα θα γίνει η Αγαπημένη σας!!Απογειώστε την με μια μπάλα παγωτό βανίλια από πάνω!!Καθημερινή απόλαυση!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για την βάση με το σιρόπι

  • 4 ροδάκινα
  • 100 γρ καστανή ζάχαρη
  • 100 γρ βούτυρο

Για το κέικ

  • 250 γρ αλεύρι που φουσκώνει
  • 4 μέτρια αυγά
  • 200 γρ καστανή ζάχαρη
  • 2 βανιλίνες
  • 1 ροδάκινο σε κομμάτια
  • 50 γρ γάλα 

Φόρμα 26 εκ.

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε σε φέτες 4 ροδάκινα.
  2. Σε μια αποσπώμενη φόρμα τοποθετούμε λαδόκολλα και ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη στον πάτο της φόρμας.
  3. Με ένα κουτάλι στρώνουμε την καστανή ζάχαρη να πάει ομοιόμορφα παντού.
  4. Βάζουμε τις φέτες από τα ροδάκινα την μια δίπλα στην άλλη σε στρόγγυλη φορά χωρίς να αφήσουμε κενά.
  5. Κόβουμε το κρύο βούτυρο σε φέτες και το ρίχνουμε πάνω από τα ροδάκινα.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 15 λεπτά στους 180 c.
  7. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά μαζί με την καστανή ζάχαρη και τα χτυπάμε με ένα αυγοδάρτη .
  8. Προσθέτουμε τις βανιλίνες και το αλεύρι που φουσκώνει.
  9. Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα και συμπληρώνουμε και το γάλα.
  10. Κόβουμε σε κομμάτια ένα ροδάκινο και το ρίχνουμε και κείνο μέσα στο μείγμα.
  11. Βγάζουμε το σιρόπι με τα ροδάκινα από τον φούρνο και συμπληρώνουμε από πάνω το μείγμα.
  12. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 30-35 λεπτά στους 180 c.
  13. Την βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
  14. Την αναποδογυρίζουμε και η ροδακινόπιτα είναι έτοιμη να την απολαύσουμε

Μπορούμε να την σερβίρουμε με μια μπάλα παγωτό βανίλια.

Είναι τόσο ζουμερή και νόστιμη που θα την φτιάχνετε συνέχεια

Καλή σας επιτυχία

Δείτε το βίντεο εδώ :

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top