15'
Χρόνος Εκτέλεσης
60'
Χρόνος Αναμονής
Εύκολο
Δυσκολία
10
Κομμάτια
Εάν δεν έχετε χρόνο φτιάξτε έναν πεντανόστιμο λευκό κορμό που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 350 γρ μπισκότα πτι μπερ
- 400 γρ λευκή κουβερτούρα(sisinni)
- 400 γρ ζαχαρούχο γάλα
- 150 γρ βούτυρο
Για το γλάσο
- 380 γρ πραλίνα με κομμάτια φουντουκιού(nocciolata sisinni)
- 40 γρ ηλιέλαιο
Για τον στολισμό
- Καρύδια
Φόρμα 30χ11 εκ.
Εκτέλεση
- Κόβουμε σε ψιλά κομμάτια την λευκή κουβερτούρα και την ρίχνουμε μέσα στο μπολ.
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα μαζί με το βούτυρο.
- Ανακατεύουμε πάνω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ανεβάσει θερμοκρασία αλλά να μην καεί το γάλα.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και το ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο μπολ με την κουβερτούρα.
- Το αφήνουμε για 1 λεπτό και έπειτα ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα.
- Προσθέτουμε τα μπισκότα πτι μπερ και τα σπάμε σε ακανόνιστα κομμάτια με τα χέρια μας.
- Σε μια φόρμα 30χ11 εκ. στρώνουμε μεμβράνη και βάζουμε μέσα το μείγμα.
- Το πατάμε καλά με τα χέρια μας και το καλύπτουμε με την μεμβράνη.
- Το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά και στην συνέχεια το βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε την πραλίνα με κομμάτια φουντουκιού και προσθέτουμε το ηλιέλαιο.
- Ανακατεύουμε πάνω σε μπεν μαρί για 2-3 λεπτά.
- Ξεφορμάρουμε τον κορμό και ρίχνουμε από πάνω το γλάσο.
- Στολίζουμε με τριμμένο καρύδι.
Ο λευκός κορμός είναι έτοιμος να τον απολαύσουν μικροί και μεγάλοι!!
Καλή σας επιτυχία!!!
Δείτε το βίντεο εδώ:
5/5