fbpx

Ανατολίτικα Τυρόψωμα | Συνταγή!

45'

Χρόνος Εκτέλεσης

80'

Χρόνος Αναμονής

25'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

2

Ταψάκια

Εύκολα Aνατολίτικα Τυρόψωμα

Υλικά

Για την ζύμη:

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 200 γρ γάλα
  • 400 γρ νερό
  • 100 γρ ηλιέλαιο
  • 16 γρ ξηρή μαγιά
  • 1 κτσ ζάχαρη
  • 1,5 κτσ αλάτι

Για την γέμιση:

  • 300-400 γρ τυρί φέτα

Για το άλειμμα:

  • 1 αυγό
  • 50 γρ γιαούρτι
  • 150 γρ αγελαδινό βούτυρο Αγελαδινό Λιωμένο

Σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε 200γρ γάλα, 400γρ νερό,1κτσ ζάχαρη, 1,5 κτσ αλάτι, 16γρ μαγιά,1 κιλό αλεύρι, 100γρ ηλιέλαιο και ζυμώνουμε πολύ καλά ώσπου να γίνει μια ωραία ζύμη.Την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα περίπου
  2. Μετά από 1 ώρα ξαναπλάθουμε λίγο την ζύμη και την χωρίζουμε σε 2 ίσα ζυμάρια
  3. Βάζουμε μέσα στο ζυμάρι 300-400γρ  τυρί φέτα και την ανοίγουμε πάνω στο ταψί
  4. Ύστερα την αφήνουμε μέσα στο ταψί για 20 λεπτά
  5. Σε ένα μπολακι βάζουμε 1 αυγό,50γρ γιαούρτι, 150 γρ λιωμένο αγελαδινό βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά
  6. Μετά από 20 λεπτά βουτάμε τα δαχτυλά μας στο μείγμα που φτιάξαμε και δίνουμε στο ζυμάρι σχήμα
  7. Έπειτα πασπαλίζουμε από πάνω από το ζυμάρι με το ίδιο μείγμα και προσθέτουμε και το σουσάμι
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά στους 200 c
  9. Η συνταγή μας βγάζει 2 ταψάκια με τυρόψωμα και είναι έτοιμα να τα απολαύστε εσείς και οι αγαπημένοι σας

Καλή σας επιτυχία

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN