fbpx

Δροσερό γλυκό ψυγείου με Mπανάνα

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

60'

Χρόνος Αναμονής

25'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

15

Μερίδες

Καλοκαιρινό δροσερό γλυκό ψυγείου με γεύση μπανάνας υπέροχο σε κάθε σας πιρουνιά!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για την βάση:

  • 3 αυγά
  • 400 γρ ζαχαρούχο γάλα
  • 150 γρ ηλιέλαιο
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 κτγ αλάτι
  • 250 γρ αλεύρι
  • 1 κτσ μπέικεν πάουντερ
  • 220 γρ γάλα
  • Σιρόπι σοκολάτας
  • 2 μπανάνες

Για την κρέμα μπανάνας:

  • 1 λίτρο χυμό μπανάνας
  • 120 γρ κορν φλάουρ

Για την σαντιγί:

  •  300 ml κρέμα γάλακτος(φυτική)
  • Σιρόπι σοκολάτας

Ταψί 25×30

Εκτέλεση

  1. Σ ένα μπολ βάζουμε 3 αυγά, 400γρ ζαχαρούχο γάλα, 150γρ ηλιέλαιο, 1/2 κτγ αλάτι, 2 βανίλιες και ανακατεύουμε με τον αναδευτήρα.
  2. Προσθέτουμε 250γρ αλεύρι και ανακατεύουμε καλά ώστε να γίνει χυλός.Βάζουμε στο μείγμα 1κτσ μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
  3. Σ ενα ταψάκι 25×30 που αλείφω με ηλιέλαιο και αλεύρι, θα βάλουμε το μείγμα που φτιάξαμε και θα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-25′ λεπτά στους 180c
  4. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 1 λίτροχυμό μπανάνας,120γρ κορν φλάουρ.Ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά μέχρι να πήξει και αποσύρουμε απο τη φωτιά
  5. Όταν ψηθεί η βάση του γλυκού μας τρυπάμε όλη την επιφανεια του με τη βοηθεια ενιος ξυλάκι απο σουβλάκι και στρώνουμε 2 μπανάνες αφού τις κόψουμε σε ροδέλες
  6.  Ρίχνουμε από πάνω σε όλη την επιφάνεια του γλυκου συρόπι σοκολάτας και από πάνω ρίχνουμε την κρέμα μπανάνας και τη στρώνουμε με μία μαρίζ.Βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγειο
  7. Σένα μπολ χτυπάμε  με το μίξερ 300 ml φυτική κρέμα γάλακτος ώσπου να γίνει σαντιγί. έπειτα μέσα στη σαντιγί ρίχνουμε συρόπι σοκολάτας και ανακατεύουμε με το μίξερ
  8. Βάζουμε τη σαντιγί μέσα σε κορνέ και στολίζουμε το γλυκο μας
  9. Κοβουμε σε κομμάτια και μπορούμε να στολίσουμε το κάθε κομμάτι με 1 φέτα μπανάνας και Συρόπι σοκολάτας

Καλή σας Απόλαυση!!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top