30'
Χρόνος Εκτέλεσης
60'
Χρόνος Αναμονής
25'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
15
Μερίδες
Καλοκαιρινό δροσερό γλυκό ψυγείου με γεύση μπανάνας υπέροχο σε κάθε σας πιρουνιά!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την βάση:
- 3 αυγά
- 400 γρ ζαχαρούχο γάλα
- 150 γρ ηλιέλαιο
- 2 βανίλιες
- 1/2 κτγ αλάτι
- 250 γρ αλεύρι
- 1 κτσ μπέικεν πάουντερ
- 220 γρ γάλα
- Σιρόπι σοκολάτας
- 2 μπανάνες
Για την κρέμα μπανάνας:
- 1 λίτρο χυμό μπανάνας
- 120 γρ κορν φλάουρ
Για την σαντιγί:
- 300 ml κρέμα γάλακτος(φυτική)
- Σιρόπι σοκολάτας
Ταψί 25×30
Εκτέλεση
- Σ ένα μπολ βάζουμε 3 αυγά, 400γρ ζαχαρούχο γάλα, 150γρ ηλιέλαιο, 1/2 κτγ αλάτι, 2 βανίλιες και ανακατεύουμε με τον αναδευτήρα.
- Προσθέτουμε 250γρ αλεύρι και ανακατεύουμε καλά ώστε να γίνει χυλός.Βάζουμε στο μείγμα 1κτσ μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
- Σ ενα ταψάκι 25×30 που αλείφω με ηλιέλαιο και αλεύρι, θα βάλουμε το μείγμα που φτιάξαμε και θα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-25′ λεπτά στους 180c
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 1 λίτροχυμό μπανάνας,120γρ κορν φλάουρ.Ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά μέχρι να πήξει και αποσύρουμε απο τη φωτιά
- Όταν ψηθεί η βάση του γλυκού μας τρυπάμε όλη την επιφανεια του με τη βοηθεια ενιος ξυλάκι απο σουβλάκι και στρώνουμε 2 μπανάνες αφού τις κόψουμε σε ροδέλες
- Ρίχνουμε από πάνω σε όλη την επιφάνεια του γλυκου συρόπι σοκολάτας και από πάνω ρίχνουμε την κρέμα μπανάνας και τη στρώνουμε με μία μαρίζ.Βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγειο
- Σένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ 300 ml φυτική κρέμα γάλακτος ώσπου να γίνει σαντιγί. έπειτα μέσα στη σαντιγί ρίχνουμε συρόπι σοκολάτας και ανακατεύουμε με το μίξερ
- Βάζουμε τη σαντιγί μέσα σε κορνέ και στολίζουμε το γλυκο μας
- Κοβουμε σε κομμάτια και μπορούμε να στολίσουμε το κάθε κομμάτι με 1 φέτα μπανάνας και Συρόπι σοκολάτας
Καλή σας Απόλαυση!!!