30'
Χρόνος Εκτέλεσης
30-35 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
2 ώρες
Χρόνος Αναμονής
Μέτριο
Δυσκολία
10
Κομμάτια
Αν θέλετε να φτιάξετε την πιο νόστιμη Τούρτα Αμυγδάλου τότε σας έχω την καλύτερη συνταγή με επαγγελματικό αποτέλεσμα!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την κρέμα
- 1 λίτρο γάλα
- 100 γρ κορν φλάουρ
- 150 γρ ζάχαρη
- 2 βανιλίνες
Για το παντεσπάνι
- 4 μεγάλα αυγά
- 70 γρ ζάχαρη
- 110 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
- 20 γρ τριμμένο αμύγδαλο
- 30 γρ ηλιέλαιο
- 100 γρ γάλα
- 2 βανιλίνες
- Λίγο αλάτι
Για το σιρόπι
- 100 γρ ζάχαρη
- 100 γρ βραστό νερό
Για την σαντιγί
- 300 γρ φυτική κρέμα γάλακτος
- 50 γρ ζάχαρη
Για το στόλισμα
160 γρ καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ
φόρμα 20 εκ.
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το κορν φλάουρ , την ζάχαρη και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.
- Αποσύρουμε από την φωτιά ρίχνουμε τις 2 βανίλιες και βάζουμε την κρέμα σε ένα πυρέξ σκεπάζοντάς την με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι Γ.Ο.Χ , το τριμμένο αμύγδαλο , το γάλα , τους κρόκους από 4 μεγάλα αυγά ,το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια από 4 μεγάλα αυγά μαζί με το αλάτι και χτυπάμε με το μίξερ.
- Προσθέτουμε σταδιακά την ζάχαρη μέχρι να γίνει μαρέγκα.
- Ενσωματώνουμε την μαρέγκα μέσα στο μείγμα και με απαλές κινήσεις ανακατεύουμε καλά τα υλικά.
- Σε μια λαδωμένη φόρμα 20 εκ. ρίχνουμε το μείγμα και με ένα ξυλάκι ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις έτσι ώστε να αποφευχθεί ο αέρας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 30-35 λεπτά στους 170 c.
- Το αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει τελείως.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε την φυτική κρέμα γάλακτος ρίχνοντας σταδιακά την ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγί.
- Ανακατεύουμε την κρέμα με μια μαρίζ και την ρίχνουμε μέσα στην σαντιγί.
- Χτυπάμε για 1 λεπτό με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθεί καλά η κρέμα μέσα στην σαντιγί.
- Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε βραστό νερό μέσα στην ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Κόβουμε το παντεσπάνι σε 2 ίδιους πάτους.
- Βάζουμε τον πρώτο μέσα στην φόρμα και τον βρέχουμε καλά με το σιρόπι.
- Προσθέτουμε την κρέμα και την στρώνουμε με μια μαρίζ.
- Βάζουμε και το 2ο πάτο και σιροπιάζουμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε την κρέμα και την στρώνουμε με την μαρίζ.
- Ξεφορμάρουμε και με ένα κορνέ βάζουμε προσεκτικά όλη την κρέμα γύρω γύρω και πάνω στην τούρτα.
- Στολίζουμε με καβουρδισμένο αμύγδαλο όλη την τούρτα και με κερασάκια.
Η τούρτα Αμυγδάλου με βελούδινη κρέμα και αφράτο παντεσπάνι είναι υπέροχη πεντανόστιμη με Επαγγελματικό απότελεσμα που σίγουρα θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο :