fbpx

Ποιος είναι ο ιδανικότερος τρόπος να “κόψετε” το βούτυρο, για να το προσθέσετε στη συνταγή σας;

Υπάρχουν πολλές συνταγές που απαιτούν να "κόψετε" το βούτυρο για να προστεθεί στο αλεύρι! Πώς μπορούμε να "κόψουμε" το βούτυρο;

Είτε φτιάχνετε μια γρήγορη παρτίδα σκόνης είτε ετοιμάζετε ζύμη για πίτα, υπάρχουν πολλές συνταγές που απαιτούν να “κόψετε” το βούτυρο σε αλεύρι. Η “κοπή” του βουτύρου σε αλεύρι είναι ένα ουσιαστικό βήμα για την παραγωγή μιας τρυφερής, νιφάδας ζαχαροπλαστικής, αλλά είναι επίσης ένα βήμα που φοβίζει πολλούς αρτοποιούς που δεν είχαν μεγάλη εμπειρία με την τεχνική. Υπάρχουν αρκετές μέθοδοι που μπορείτε να “κόψετε” το βούτυρο σε αλεύρι και όλες θα δώσουν καλά αποτελέσματα.

Για να επιλέξετε ποιο είναι το καλύτερο για εσάς, λάβετε υπόψη τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε επιλογής:

Το πιο εύκολο: Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δάχτυλά σας για να τρίψετε κυριολεκτικά το βούτυρο σε αλεύρι. Κόψτε το κρύο βούτυρο σε μικρά κομμάτια, ρίξτε τα σε αλεύρι και τρίψτε τα κομμάτια στο αλεύρι πιέζοντάς τα ανάμεσα στις άκρες των δαχτύλων σας. Αυτή η μέθοδος είναι διασκεδαστική και θα λερώσει λίγο τα χέρια σας, αλλά δεν υπάρχει ειδικός εξοπλισμός και θα σας δώσει μια υπέροχη αίσθηση για τη ζύμη σας.

Το γρηγορότερο: Χρησιμοποιήστε επεξεργαστή τροφίμων

Δεν μπορείτε να νικήσετε αυτήν τη συσκευή όσον αφορά την ταχύτητα. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι δεν έχετε τόσο μεγάλο έλεγχο στο πόσο μεγάλα καταλήγουν τα κομμάτια βουτύρου σας και συχνά μπορεί να είναι μικρότερα από ό,τι με άλλες τεχνικές, καθώς είναι τόσο εύκολο να βάλετε το βούτυρο μέσα. Έχοντας ένα ωραίο μείγμα ελαφρώς μεγαλύτερα (μέγεθος μπιζελιού-αμύγδαλου) και μικρότερα κομμάτια βουτύρου συχνά αποδίδουν μια πιο ενδιαφέρουσα ζύμη με πιο σπιτική εμφάνιση. Τούτου λεχθέντος, μπορείτε να παράγετε ζύμη με την ίδια συνοχή με συνέπεια.

Πιο βολικό: Χρησιμοποιήστε έναν κόφτη ζαχαροπλαστικής

Αυτό το εργαλείο σας επιτρέπει να κόψετε γρήγορα το βούτυρο χωρίς να λερώσετε τα χέρια σας. Έχει μια άνετη λαβή και πολλές λεπίδες που κόβουν το βούτυρο με ελάχιστη προσπάθεια. Μπορείτε να φτιάξετε μια καλή ζύμη πιο γρήγορα από τη χειροποίητη μέθοδο και με λιγότερο καθαρισμό από τον επεξεργαστή τροφίμων (αφού δεν πρόκειται να λερώσετε μια ολόκληρη συσκευή). Τα κοπτικά ζαχαροπλαστικής δεν είναι τόσο ακριβά και δεν καταλαμβάνουν τόσο πολύ χώρο στο ντουλάπι σας, οπότε είναι ωραίο να τα έχετε αν φτιάχνετε ζαχαροπλαστική σε τακτική βάση.

Πιο καινοτόμο: Χρησιμοποιήστε έναν τρίφτη τυριών

Εάν δεν σας πειράζει να προγραμματίσετε εκ των προτέρων, βάλτε το βούτυρο στην κατάψυξη το βράδυ πριν προγραμματίσετε να το χρησιμοποιήσετε. Όταν φτιάχνετε τη ζύμη σας, τρίψτε το βούτυρο σε κομμάτια με έναν τρίφτη τυριού. Θα πρέπει να εργαστείτε πολύ γρήγορα γιατί το βούτυρο θα αρχίσει να μαλακώνει στο χέρι σας, αλλά το μόνο που χρειάζεται να κάνετε με αυτόν τον σωρό τριμμένο βούτυρο είναι να το ανακατέψετε στο μείγμα αλευριού σας, δεν απαιτείται κοπή ή τρίψιμο. Παράγει μια υπέροχη ομοιόμορφη ζύμη. Η τεχνική δεν λειτουργεί τόσο καλά με το μη κατεψυγμένο βούτυρο, οπότε πρέπει πραγματικά να προετοιμαστείτε εκ των προτέρων για αυτό.

Λοιπόν, ποιος τρόπος είναι ο καλύτερος;

Όλοι είναι! Επιλέξτε τη μέθοδο που σας βολεύει περισσότερο και θα είναι η καλύτερη για εσάς. Εάν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ να κόψετε βούτυρο σε αλεύρι, ξεκινήστε με τη μέθοδο του χεριού και προχωρήστε στη λίστα. Στην πραγματικότητα χρησιμοποιώ όλες αυτές τις μεθόδους σε τακτική βάση και βρίσκω την καθεμία να βγάζει φανταστικά αρτοσκευάσματα.

 

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top