10 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
10 λεπτά
Χρόνος Τηγανίσματος
Εύκολο
Δυσκολία
2
Μερίδες
Τραγανά Τηγανητά Θράψαλα με υπέροχη κρούστα!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για τα Θράψαλα
- 600 γρ. Θράψαλα (κατεψυγμένα)
- 700 ml σόδα που πίνουμε (2 κουτάκια)
Για το πανάρισμα
- 80 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ (1/2 κούπα)
- 50 γρ. Κορν φλάουρ (3 κ.σ.)
- 90 γρ. Ψιλό σιμιγδάλι (1/2 κούπα)
- 2,5 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Για το τηγάνισμα
- Ηλιέλαιο
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα κατεψυγμένα θράψαλα, τη σόδα και τα αφήνουμε να ξεπάγωσουν.
- Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν, το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Στραγγίζουμε, ρίχνουμε τα θράψαλα πάνω σε απορροφητικό χαρτί και τα σκουπίζουμε από πάνω.
- Τα πασπαλίζουμε μέσα στο μείγμα με τα άλευρα και έπειτα τα τηγανίζουμε στο καυτό Ηλιέλαιο μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα χωρίς όμως να τα τηγανίσουμε παραπάνω γιατί μπορεί να σκληραίνουν.
- Τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί και τα πιο νόστιμα και τραγανά θράψαλα είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.
Καλή σας επιτυχία!