fbpx

Τραγανά Τηγανητά Θράψαλα με υπέροχη κρούστα!!

10 λεπτά

Χρόνος Εκτέλεσης

10 λεπτά

Χρόνος Τηγανίσματος

Εύκολο

Δυσκολία

2

Μερίδες

Τραγανά Τηγανητά Θράψαλα με υπέροχη κρούστα!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για τα Θράψαλα

  • 600 γρ. Θράψαλα (κατεψυγμένα)
  • 700 ml σόδα που πίνουμε (2 κουτάκια)

Για το πανάρισμα

  • 80 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ (1/2 κούπα)
  • 50 γρ. Κορν φλάουρ (3 κ.σ.)
  • 90 γρ. Ψιλό σιμιγδάλι (1/2 κούπα)
  • 2,5 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Για το τηγάνισμα

  • Ηλιέλαιο

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα κατεψυγμένα θράψαλα, τη σόδα και τα αφήνουμε να ξεπάγωσουν.
  2. Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν, το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  3. Στραγγίζουμε, ρίχνουμε τα θράψαλα πάνω σε απορροφητικό χαρτί και τα σκουπίζουμε από πάνω.
  4. Τα πασπαλίζουμε μέσα στο μείγμα με τα άλευρα και έπειτα τα τηγανίζουμε στο καυτό Ηλιέλαιο μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα χωρίς όμως να τα τηγανίσουμε παραπάνω γιατί μπορεί να σκληραίνουν.
  5. Τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί και τα πιο νόστιμα και τραγανά θράψαλα είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.

Καλή σας επιτυχία!

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN