fbpx

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά στον φούρνο καλύτερος από τηγανητός!!

15'

Χρόνος Εκτέλεσης

20-25 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

4-5

Μερίδες

Ο καλύτερος Μπακαλιάρος σκορδαλιά σον φούρνο καλύτερος από τηγανητός!!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 600 γρ ξαλμυρισμένος μπακαλιάρος χωρίς πέτσα και κόκκαλα

Για το πανάρισμα

  • 200 γρ φρυγανιά

Για τον χυλό

  • 250 γρ γάλα αμυγδάλου
  • 100 γρ αλεύρι γ.ο.χ
  • 1 κτγ αλάτι
  • 1/4 κτγ σκόρδο σε σκόνη
  • 1/2 κτγ ρίγανη

Για την σκορδαλιά

  • 800 γρ πατάτες
  • 100 γρ ηλιέλαιο
  • 100 γρ ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 1 κτγ αλάτι
  • Πιπέρι
  • 20 γρ ξίδι λευκό
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι

Για το ταψί

  • Ελαιόλαδο

Βρες όλα τα Ιαπωνικά 🔪Μαχαίρια Samura®️ 👉 https://samura.gr/

Ο Παναγιώτης 🔪χρησιμοποιεί:

🔪Μαγνητική βάση, στήριξης μαχαιριών: http://bit.ly/3Yu5eoN

🔪Μαχαίρι Σεφ 21cm, KAIJU: http://bit.ly/3ZufnTV

🔪Μαχαίρι γενικής χρήσης 15cm, KAIJU: http://bit.ly/3ydeCTp

🔪Μαχαίρι ξεφλουδίσματος 7.8cm, KAIJU: http://bit.ly/3yhQ6Ay

🔪Μαχαίρι Ψωμιού 20cm, BAMBOO: http://bit.ly/3YroVOd

🔪Μαχαίρι Santoku 16cm, BAMBOO: http://bit.ly/3mkAvx8

🔪Μαχαίρι Ντομάτας 12cm, MO-V: http://bit.ly/41M8Y89

🔪Μπαλτάς 18cm, Mad Bull: http://bit.ly/3ZN2zb7 

🔪Ανοξείδωτος Αποφλοιωτής Λαχανικών (Λεία Λεπίδα): http://bit.ly/41ShtOX

🔪Ανοξείδωτος Αποφλοιωτής Λαχανικών (Οδοντωτή Λεπίδα): http://bit.ly/3SVzPdR .

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τις πατάτες και τις βάζουμε να βράσουν για 15 με 20 λεπτά.
  2. Κόβουμε σε κομμάτια τον μπακαλιάρο και τον αφήνουμε στην άκρη.
  3. Για τον χυλό σε ένα μπολάκι θα χρειαστούμε γάλα αμυγδάλου, αλεύρι ,αλάτι, ρίγανη, σκόρδο σε σκόνη και με ένα σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα.
  4. ΓΙ το πανάρισμα θα χρειαστούμε φρυγανιά.
  5. Σε ένα ταψί κουζίνας στρώνουμε μια λαδόκολλα και την πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο.
  6. Βουτάμε τα κομμάτια από τον μπακαλιάρο πρώτα στον χυλό στραγγίζουμε πολύ καλα και έπειτα βουτάμε τα κομμάτια στην φρυγανιά.
  7. Τα στρώνουμε ομοιόμορφα σε όλο το ταψί και στην συνέχεια πασπαλίζουμε από πάνω με ελάχιστο ελαιόλαδο.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-25 λεπτά στους 200 c.
  9. Στραγγίζουμε τις πατάτες και όπως είναι ζεστές βάζουμε την μισή ποσότητα σε έναν πολυκόφτη μαζί με τις σκελίδες σκόρδου, το αλάτι , το πιπέρι ,το ξίδι , τον χυμό λεμόνι, το ηλιέλαιο και χτυπάμε πολύ καλά.
  10. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και συνεχίζουμε βάζοντας τις υπόλοιπες πατάτες στον πολυκόφτη μαζί με το ελαιόλαδο.
  11. Αφού χτυπήσουμε και τις υπόλοιπες πολύ καλά αναμιγνύουμε το μείγμα με μια μαρίζ.
  12. Σερβίρουμε τον μπακαλιάρο με την σκορδαλιά και με πατάτες country!!

Είναι τόσο νόστιμος και εύκολος που θα τον φτιάχνετε με αυτόν τον τρόπο!!

Καλή σας επιτυχία!!

Δείτε το βίντεο εδώ :

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN