15'
Χρόνος Εκτέλεσης
20-25 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
4-5
Μερίδες
Ο καλύτερος Μπακαλιάρος σκορδαλιά σον φούρνο καλύτερος από τηγανητός!!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 600 γρ ξαλμυρισμένος μπακαλιάρος χωρίς πέτσα και κόκκαλα
Για το πανάρισμα
- 200 γρ φρυγανιά
Για τον χυλό
- 250 γρ γάλα αμυγδάλου
- 100 γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 1 κτγ αλάτι
- 1/4 κτγ σκόρδο σε σκόνη
- 1/2 κτγ ρίγανη
Για την σκορδαλιά
- 800 γρ πατάτες
- 100 γρ ηλιέλαιο
- 100 γρ ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 1 κτγ αλάτι
- Πιπέρι
- 20 γρ ξίδι λευκό
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
Για το ταψί
- Ελαιόλαδο
Βρες όλα τα Ιαπωνικά 🔪Μαχαίρια Samura®️ 👉 https://samura.gr/
Ο Παναγιώτης 🔪χρησιμοποιεί:
🔪Μαγνητική βάση, στήριξης μαχαιριών: http://bit.ly/3Yu5eoN
🔪Μαχαίρι Σεφ 21cm, KAIJU: http://bit.ly/3ZufnTV
🔪Μαχαίρι γενικής χρήσης 15cm, KAIJU: http://bit.ly/3ydeCTp
🔪Μαχαίρι ξεφλουδίσματος 7.8cm, KAIJU: http://bit.ly/3yhQ6Ay
🔪Μαχαίρι Ψωμιού 20cm, BAMBOO: http://bit.ly/3YroVOd
🔪Μαχαίρι Santoku 16cm, BAMBOO: http://bit.ly/3mkAvx8
🔪Μαχαίρι Ντομάτας 12cm, MO-V: http://bit.ly/41M8Y89
🔪Μπαλτάς 18cm, Mad Bull: http://bit.ly/3ZN2zb7
🔪Ανοξείδωτος Αποφλοιωτής Λαχανικών (Λεία Λεπίδα): http://bit.ly/41ShtOX
🔪Ανοξείδωτος Αποφλοιωτής Λαχανικών (Οδοντωτή Λεπίδα): http://bit.ly/3SVzPdR .
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τις πατάτες και τις βάζουμε να βράσουν για 15 με 20 λεπτά.
- Κόβουμε σε κομμάτια τον μπακαλιάρο και τον αφήνουμε στην άκρη.
- Για τον χυλό σε ένα μπολάκι θα χρειαστούμε γάλα αμυγδάλου, αλεύρι ,αλάτι, ρίγανη, σκόρδο σε σκόνη και με ένα σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα.
- ΓΙ το πανάρισμα θα χρειαστούμε φρυγανιά.
- Σε ένα ταψί κουζίνας στρώνουμε μια λαδόκολλα και την πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο.
- Βουτάμε τα κομμάτια από τον μπακαλιάρο πρώτα στον χυλό στραγγίζουμε πολύ καλα και έπειτα βουτάμε τα κομμάτια στην φρυγανιά.
- Τα στρώνουμε ομοιόμορφα σε όλο το ταψί και στην συνέχεια πασπαλίζουμε από πάνω με ελάχιστο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-25 λεπτά στους 200 c.
- Στραγγίζουμε τις πατάτες και όπως είναι ζεστές βάζουμε την μισή ποσότητα σε έναν πολυκόφτη μαζί με τις σκελίδες σκόρδου, το αλάτι , το πιπέρι ,το ξίδι , τον χυμό λεμόνι, το ηλιέλαιο και χτυπάμε πολύ καλά.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και συνεχίζουμε βάζοντας τις υπόλοιπες πατάτες στον πολυκόφτη μαζί με το ελαιόλαδο.
- Αφού χτυπήσουμε και τις υπόλοιπες πολύ καλά αναμιγνύουμε το μείγμα με μια μαρίζ.
- Σερβίρουμε τον μπακαλιάρο με την σκορδαλιά και με πατάτες country!!
Είναι τόσο νόστιμος και εύκολος που θα τον φτιάχνετε με αυτόν τον τρόπο!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :