20'
Χρόνος Εκτέλεσης
30'
Χρόνος Αναμονής
10-15'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
9
Κομμάτια
Μπαστούνια Γραβιέρας του Φούρνου!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 470 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
- 8 γρ ξηρή μαγιά
- 1 κτσ ελαιόλαδο
- 1 κτγ αλάτι
- 100 γρ γραβιέρα
- 300 γρ νερό
- Σάλτσα για πίτσα
- 150 γρ γραβιέρα
- Πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε 300γρ νερό , 1 κτσ ελαιόλαδο , 8 γρ ξηρή μαγιά και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά
- Ρίχνουμε το μισό αλεύρι γ.ο.χ και 1 κτγ αλάτι, ανακατεύουμε και πριν γινει ζύμη προσθέτουμε 100γρ γραβιέρα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα προσθέτοντας και το άλλο μισό αλέυρι
- Αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου
- Κόβουμε την ζύμη σε μπαλάκια των 100 γρ. και αρχίζουμε ένα ένα να τα ανοίγουμε με τα χέρια μας σε μακρόστενα μπαστουύνια
- Τα βάζουμε σε ένα ταψί με μια λαδόκολλα και τα αλείφουμε με σάλτσα πίτσας, προσθέτουμε 150γρ γραβιέρα και την γλυκιά πάπρικα και τα βάζουμε να ψηθούν
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 10-15 λεπτά στους 180 c
Τα μπαστούνια γραβιέρας είναι έτοιμα πεντανόστιμα και πολύ εύκολα για όλες τις ώρες!!Θα τα λατρέψετε
Καλή σας επιτυχία!!