fbpx

Μπαστούνια Γραβιέρας του Φούρνου | Συνταγή

20'

Χρόνος Εκτέλεσης

30'

Χρόνος Αναμονής

10-15'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

9

Κομμάτια

Μπαστούνια Γραβιέρας του Φούρνου!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 470 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
  • 8 γρ ξηρή μαγιά
  • 1 κτσ ελαιόλαδο
  • 1 κτγ αλάτι
  • 100 γρ γραβιέρα
  • 300 γρ νερό

 

  • Σάλτσα για πίτσα
  • 150 γρ γραβιέρα
  • Πάπρικα γλυκιά

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε 300γρ νερό , 1 κτσ ελαιόλαδο , 8 γρ ξηρή μαγιά και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά
  2. Ρίχνουμε το μισό αλεύρι γ.ο.χ και 1 κτγ αλάτι, ανακατεύουμε και πριν γινει ζύμη προσθέτουμε 100γρ γραβιέρα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα  προσθέτοντας  και το άλλο μισό αλέυρι
  3. Αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου
  4. Κόβουμε την ζύμη σε μπαλάκια των 100 γρ. και αρχίζουμε ένα ένα να τα ανοίγουμε με τα χέρια μας σε μακρόστενα μπαστουύνια
  5. Τα βάζουμε σε ένα ταψί με μια λαδόκολλα και τα αλείφουμε με σάλτσα πίτσας, προσθέτουμε 150γρ γραβιέρα και την γλυκιά πάπρικα και τα βάζουμε να ψηθούν
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 10-15 λεπτά στους 180 c

Τα μπαστούνια γραβιέρας είναι έτοιμα πεντανόστιμα και πολύ εύκολα για όλες τις ώρες!!Θα τα λατρέψετε

Καλή σας επιτυχία!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN