fbpx

Πάστα Ταψιού Snickers

45'

Χρόνος Εκτέλεσης

90'

Χρόνος Αναμονής

35'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

12

Κομμάτια

Πάστα Ταψιού Snickers (Που θα ξετρελάνει και τον πιο Δύσκολο)

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για το Παντεσπάνι:

  • 250 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
  • 90 γρ κακάο
  • 2 βανιλίνες
  • 1/2 κτγ αλάτι
  • 1 κτγ μαγειρική σόδα
  • 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
  • 200 γρ γάλα
  • 180 γρ ηλιέλαιο
  • 3 μέτρια αυγά
  • 150 γρ νερό
  • 250 γρ ζάχαρη

Για το γλάσο:

  • 400 γρ καραμελωμένο ζαχαρούχο
  • 100 γρ ζεστό γάλα
  • 500 μλ κρέμα γάλακτος φυτική
  • 120 γρ ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ φυστικοβούτυρο

Για το Στολισμό:

  • 2-3 snickers για το στολισμό

Ταψί 25χ30 εκ. 

Εκτέλεση

  1.  Σε ένα μπολ ρίχνουμε 250 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ , 90 γρ κακάο , 1/2 αλάτι ,  1κτγ μπέικεν, 1κτγ μαγειρική σόδα, 2 βανιλίνες και ανακατεύουμε.
  2. Προσθέτουμε τα υγρά συστατικά 200γρ γάλα , 180 γρ ηλιέλαιο , 3 μέτρια αυγά , 250 γρ ζάχαρη , 150 γρ νερό και  ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να δέσουν όλα μαζί .
  3. Aφού έχουμε λαδώσει και αλευρώσει ένα ταψάκι  στρώνουμε το μείγμα και το ψήνουμε για 30-35 λεπτά στους 180 c στις αντιστάσεις.
  4. Ενώ είναι ζεστό το κέικ ετοιμάζουμε το γλάσο, σε ένα μπολ ανακατεύουμε 400 γρ καραμελωμένο ζαχαρούχο μαζί με 100 γρ ζεστό γάλα και αφού ανοίξουμε τρύπες σε όλο το κέικ και περιλούζουμε με το γλάσο.
  5. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως μέσα στο ψυγείο.
  6. Σε ένα μπολ χτυπάμε 500μλ κρέμα γάλακτος μαζί με 120γρ ζάχαρη άχνη , 100γρ φυστικοβούτυρο μέχρι να σχηματιστού κορυφές.
  7. Με μια σπάτουλα πατάμε την σαντιγί να μπει μέσα στις τρύπες από το κέικ και την υπόλοιπη σαντιγί την στρώνουμε πάνω στο γλυκό.
  8. Στολίζουμε με κομμάτια snickers όλο το γλυκό και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Μετά από 1 ώρα είναι έτοιμο το γλυκό φανταστικό και τόσο νόστιμο που θα ξετρελάνουν και τον πιο δύσπιστο. Μια υπέροχη πρόταση για γιορτές , πάρτι και όπου αλλόυ θέλετε

Καλή σας επιτυχία!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top