30'
Χρόνος Εκτέλεσης
120'
Χρόνος Αναμονής
35'
Χρόνος Ψησίματος
Μέτριο
Δυσκολία
3
Παντεσπάνια
Το πιο αφράτο Παντεσπάνι που εκτός από αφράτο είναι και πολύ νόστιμο και αρωματικό για τούρτες
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 4 μεγάλα αυγά
- 110 γρ ζάχαρη άχνη
- 120 γρ αλεύρι Γ.ο.χ
- 1 κτγ αλάτι
- 30 γρ ηλιέλαιο
- 55 γρ γάλα
- 2 βανιλίνες
Τσέρκι 18 εκ.
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα ασπράδια από 4 μεγάλα αυγά με 1 κτγ αλάτι
- Προσθέτουμε 110γρ ζάχαρη άχνη μέχρι που να σχηματιστούν κορυφές και να γυαλίσει η μαρέγκα.
- Χτυπάμε τους κρόκους από 4 μεγάλα αυγά και τους ενσωματώνουμε στην μαρέγκα.
- Ρίχνουμε σιγά σιγά σε μορφή κλωστής 30 γρ ηλιέλαιο και μετά 55 γρ γάλα.
- Ρίχνουμε 2 βανιλίνες και μετά κοσκινίζουμε σε 2 δόσεις 120 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
- Ανακατεύουμε αρχικά με ένα σύρμα το μείγμα με απαλές κινήσεις για να μην χάσει τον όγκο του και στην συνέχεια με μια μαρίζ παίρνουμε όλο το υλικό από τα τοιχώματα του μπολ. (ΠΡΟΣΟΧΉ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΜΊΞΕΡ ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΘΈΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ)
- Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι 18 εκ. και με ένα ξυλάκι το ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις για να μην έχει φουσκάλες μέσα το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 30-35 λεπτά στους 160 c.
- Αφήνουμε να κρυώσει.
- Κόβουμε σε πάτους μόλις έχει κρυώσει καλά ! Ιδανικά είναι να κόψουμε τους πάτους την επόμενη μέρα
- Τυλίγουμε με μεμβράνη για να μην ξεραθούν
Αφού κρυώσουν τα παντεσπάνια είναι έτοιμα να τα χρησιμοποιήσουμε σε τούρτες γλυκά ή όπου αλλού θέλουμε. Είναι πεντανόστιμα και πάρα πολύ αφράτα
Καλή σας επιτυχία!!