30'
Χρόνος Εκτέλεσης
80'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
50
Κομμάτια
Φτιάξτε τα πιο λαχταριστά μαρεγκάκια Είναι σκέτος τραγανός Αφρός που τα παιδιά σας θα τρελαθούν!!Μπορείτε να τα κάνατε για το Γιορτινό σας τραπέζι και όχι μόνο!!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- Ασπράδια από 3 μεσαία αυγά
- 150 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
- 1/8 κτγ αλάτι
- 1 βανιλίνη
Για τον Στολισμό:
- Χρώματα ζαχαροπλαστικής
- Χρωματιστά κας-κας
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε και σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια από 3 μέτρια αυγά, τα ασπράδια να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
- Μετά προσθέτουμε 1/8 κτγ αλάτι και χτυπάμε μέχρι να αρχίσει να αφρίζει το μείγμα
- Προσθέτουμε σε 8 δόσεις σιγά σιγά 150 γρ κρυσταλλική ζάχαρη ταυτόχρονα ενώ χτυπάμε με το μίξερ
- Λίγο πριν σχηματιστεί η μαρέγκα ρίχνουμε και 1 βανιλίνη και συνεχίζουμε το χτύπημα
- Η μαρέγκα θα ναι έτοιμη όταν θα την δείτε να στέκεται χωρίς να πέφτει ακόμα και αν αναποδογυρίσετε το μπολ
- Σε ένα κορνε με ένα ξυλάκι βάζουμε λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής και προσθέτουμε την μαρέγκα
- Σε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί σχηματίζουμε τους μπεζέδες και κοιτάμε να ναι όλοι στο ίδιο μεγεθος περίπου για να ψηθούν στον ίδιο χρόνο
- Αφού τους κάνουμε όλους τους στολίζουμε με χρωματιστά κας-κας ή με ότι άλλο θέλουμε
- Τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 80 λεπτά στους 100 c , αν τους θέλουμε πιο μαστιχωτούς τους ψήνουμε στους ίδιους βαθμούς αλλά για 70 λεπτά
- Μπορούμε να κάνουμε και μπεζέδες σε σοκολατένια στικς όπως στο βίντεο
Αφού ψηθούν τους βγάζουμε από τον φούρνο και τους στολίζουμε στο γιορτινό μας τραπέζι !Είναι πραγματικά στολίδια και τα παιδιά σας θα ξετρελαθούν τόσο από την όψη τους όσο και από την γεύση τους
Καλή σας επιτυχία!!