10'
Χρόνος Εκτέλεσης
50 λεπτά
Χρόνος Αναμονής
40-45
Χρόνος Ψησίματος
Μέτριο
Δυσκολία
25
Μπουρεκάκια
Αφράτα και πεντανόστιμα μπουρεκάκια με ζύμη γιαουρτιού!!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την ζύμη
- 650 γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 150 γρ νερό
- 150 γρ ηλιέλαιο
- 200 γρ Στραγγιστό Γιαούρτι 2% ΟΛΥΜΠΟΣ
- 1 μέτριο αυγό
- 9 γρ ξηρή μαγιά
- 2 κτγ αλάτι
- 1 κτγ ζάχαρη
Για την Γέμιση
- 300 γρ Τυρί Φέτα ΟΛΥΜΠΟΣ
Για το άλειμμα
- 1 μέτριο αυγό
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό νερό, το ηλιέλαιο, την μαγιά, την ζάχαρη ,το αυγό, το Στραγγιστό Γιαούρτι 2% ΟΛΥΜΠΟΣ και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα.
- Ρίχνουμε το αλάτι και συνεχίζουμε ρίχνoντας το αλεύρι σιγά σιγά μέχρι να σχηματιστεί ένα ζυμάρι που να μην κολλάει!
- Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί 50 λεπτά.
- Μετράμε και κοβουμε την ζύμη σε κομμάτια των 50 γρ και φτιάχνουμε με κυκλικές κινήσεις μικρά μπαλάκια.
- Πατάμε το κάθε μπαλάκι έτσι ώστε να σχηματιστεί μια μικρή στρογγυλή επίπεδη ζύμη και με ένα μικρό κουταλάκι γεμίζουμε στην μέση μια μικρή ποσότητα με τυρί.
- Κλείνουμε την ζύμη πολύ καλά, δίνουμε σχήμα και τοποθετούμε τα μπουρεκάκια με την ένωση προς τα κάτω σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Αλείφουμε με αυγό και Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για περίπου 40 με 45 λεπτά στους 180c.
Πεντανόστιμα και αφράτα μπουρεκάκια για όλες τις ώρες!!
Καλή σας επιτυχία!!!
Δείτε το βίντεο :
5/5